Solen veckobrev vecka 39

Hej Solar!!

Så lämnade vi då sommaren bakom oss och dygnets ljusa timmar kontra de mysigt mörka blir färre. Dock har vi under veckan kunnat njuta av värme och sol under timmarna vi är i skolan. Det finns något härligt i den här höstluften som verkligen behöver andas in. Gå ut, stanna upp och njut av den färgprakt som finns runt oss.

Veckan som gick: Fullt fokus har legat på utvecklingssamtalen under veckan. Vi är väldigt tacksamma för att dessa gått att genomföra på bästa sätt trots rådande omständigheter. Väldigt många av er elever har höga ambitioner för året. Önskan om att ta tag i saker på ett bra sätt och en förhoppning om att meritvärdet skall höjas. Fantastiskt kul!! Tillsammans kommer vi göra det här sista året på Lemshaga till något att minnas och vara stolt över. Vi kan alla ha en dålig dag eller en lektion där fokus tryter men just då är dina uppmuntrande ord eller lugnade hand på ryggen extra viktigt. Tillsammans är vi starka!!!!

Veckan som kommer: Under kommande två mentorstimmar skall vi grotta ner oss i de olika gymnasieprogrammen. Hur skiljer de sig åt? Vilka kurser ingår i olika inriktningar? Vilka antagningspoäng har de olika skolorna? När/Om/Hur erbjuder gymnasieskolorna öppna hus? Där har vi ett gäng frågeställningar att jobba med. Ämnesmässigt är det en ganska tuff vecka som väntar. SO-prov, sommarprat och läslogg för att bara nämna några saker. Ät, sov, träna och lufta er mycket i helgen så ni håller er friska och pigga nästa vecka.

Övrig viktig info!

Gymnasiemässan: I veckan fick vi bekräftat det vi hela tiden trott. Gymnasiemässan blir inte sig lik i år. Den kommer att genomföras digitalt. De ansvariga för mässan håller nu på att ta fram en plattform och lägga upp riktlinjer. Vi lär återkomma med hur vi från skolan kommer delta.

Nattvandrarna: Nedanstående text finns publicerad på schoolsoft kring det mycket viktiga arbetet. Det är otroligt nyttigt att röra sig ute för att få en närmre inblick i vad ungdomarna gör och hänger någonstans på helgerna. Så gör slag i sak och gå ihop några stycken för en trevlig och intressant kväll tillsammans.

INBJUDAN TILL NATTVANDRING
Nattvandringar är trygghetsskapande för kommunens ungdomar och samtidigt ett mycket uppskattat sätt att skapa nätverk för er vårdnadshavare. Du som är vårdnadshavare till en elev i Venus Grön bjuds härmed in till nattvandring den 21 november 2020.
Vid nattvandringen rör vi oss i hela kommunen och besöker platser som många av oss vuxna inte är bekanta med. Det är inte fysiskt ansträngande att nattvandra, vi vandrar i lagom takt och åker buss eller bil efter behov. Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer när det gäller covid-19 och nattvandring sker endast för den känner sig frisk och fri från exempelvis snuva, feber och hosta.
Så här går det till: Vandringskvällen träffas vi klockan 19.00 i möteslokalen i Gustavsbergs centrum, mittemot Apoteket. Nattvandrarjackor eller västar får ni på plats. Vandringen avslutas ca 23.30.
Vi vill gärna att klassförälder/föräldrakoordinator eller motsvarande informerar oss om hur många vårdnadshavare som kommer att delta från just er klass. Vi vill därför att ni skickar ett sms till Nattvandrartelefonen på 073-320 54 70 eller mejlar (info@nattvandra.nu) information om klass, skola och antal nattvandrare.

Fadderdag: Av lite för många olika anledningar har vi beslutat att skjuta vår fadderträff till senare på terminen. Alltså vanlig mentorstid på måndag som jag skrev om ovan.

Kommande datum och aktiviteter:

Ons-Tors 8-9/10 Individuella SYV-samtal

Fre 16/10 Individuella SYV-samtal

V 44        Höstlov

 

Önskar er alla en härlig hösthelg!!!

//Team Solen