Solen veckobrev vecka 42

Hej Alla!!

Så var då halva terminen, en fjärdedel av läsåret avklarat. Känns riktigt tokigt. Det är relativt hektiskt i skolan för er för tillfället. Många sliter och gör det berömvärt. Dock så finns det ingen marginal för inställningen ”jag jobbar lite mer nästa lektion”. Åtminstone inte om man har som målsättning att behålla eller förbättra sitt meritvärde. Det är inte lov än, tänk på det!!

Veckan som gick: Mentorstiden ägnades åt självstudier inför allt ni har framför er. Sedan har veckodagarna rullat på efter schema med de sista syv-samtalen (under fredagen) som ända schemabrytande aktivitet.

Veckan som kommer: Vi kommer köra på för fullt in mot höstlovet. Prov och redovisningar för att bara nämna några saker. Utomhusperioden på idrotten är över för den här terminen så nästa vecka kliver vi in. Med anledning av lite väl många examinationer röstade klasserna på att flytta fram matteprovet om bråk till tisdag efter höstlovet. Härligt med en extra vecka att träna och repetera!!

Övrig viktig info

Lektionsrutiner: Ni går i nian nu!! Då förväntar vi oss mer än någonsin att du kommer i tid, har med böcker, penna och laddad iPad till VARJE lektion.

SYV-samtalen: Hoppas att ni som skall ha digitala samtal med Daniel bestämt dag och tid med honom. Glöm inte att berätta att du är elev från Lemshaga när ni kontaktar honom.

Inbjudan: Följande tips/inbjudan kommer från vår duktiga skolkurator Anna.

Matsalen: Hoppas verkligen att den senaste uppdateringen av schemat blev något bättre. Ni skall veta att vi gör allt vi kan för att få till det så bra som möjligt med era mattider. Det är inte ett lätt pussel att lägga när hänsyn måste tas efter rekommendationer från folkhälsomyndigheten. Så håll era mattider och lyssna lyhört på alla matvärdar som gör sitt yttersta för att få luncherna att flyta på så smidigt som möjligt för ALLA på skolan. Här behöver vi hjälpas åt att sätta jaget åt sidan till förmån för viet (hela skolan).

Studietid/håltimmar: De har funnits där varje vecka sedan starten på terminen. Vissa utnyttjar den tiden till skoljobb men efter vad som sas på utvecklingssamtalen borde det nog vara fler. Se det som en möjlighet att göra det mesta av jobbet när du är på jobbet!!

Kommande datum och aktiviteter:

V 44  Höstlov
v 45  Tis 3 nov Livskunskap –Solen grön, åker med Henke
V 46  Tis 10 nov  Livskunskap- Solen röd, åker med Cristin
v 48  Ons 25 nov  Muntliga Nationella prov
v 51    Fre 18 dec  Avslutning Kväll

Önskar er alla en härlig helg!!

//Ann, Cristin och Henke