Solen veckobrev vecka 6

Hej!

Fyra månader kvar!!!!!!! Det känns overkligt men är ändå sant. Så lite tid men ändå så mycket kvar. Ta vara på tiden, njut!! Det är annorlunda men acceptera situationen och vänd det till positiva tankar. Se naturen runt dig. Klä dig varmt och ge dig ut bland snöhögar och solstrålar. Stanna upp och låt dig förundras över alla de fantastiska saker som händer runt dig. Beröm dig själv och skicka en extra kram till någon du bryr dig om.

Vår hjärna är otrolig och med rätt tankar, sömn, träning och mat kommer just Du kunna prestera det där lilla extra som kanske behövs för att nå hela vägen fram till målet. Ibland behöver man hjälp, det är inte konstigt, så ställ frågor och undrar inte du så fråga ändå för då kanske du hjälper någon annan som inte hade modet just för stunden. Vi TILLSAMMANS skall göra dessa sista månader till en minnesvärd period i livet.

Veckan som gick: Vi inledde veckan med röda gänget på mentorstid. Där lyfte vi upp den inre kompassen och det ansvar som ligger på var och en att ge samtliga klasskompisar möjlighet att nå sina mål och lära sig så mycket det bara går under terminens sista månader. Vi tittade vidare på gymnasieansökan som väldigt snart (15:e februari) skall vara klar. Röda klassen som varit här hela veckan har hunnit med både filminspelningar, idrottsprov och So-prov.

Veckan som kommer: Då är det gröna klassen som är i skolan på heltid. På mentorstiden kommer vi kolla av så att alla gjort sitt val (ta med inloggningskoden). Onsdag är utv.samtalsdag men eftersom vi har hunnit ha de allra flesta så kan dagen nyttjas till extra tid i slöjd eller bildsalen. Ni har väl inte missat inbjudan på schoolsoft!!!

Övrig viktig info

Inspirationsmässan: En liten påminnelse till alla er föräldrar. Kontakta Maria K-W för att ge våra ungdomar en möjlighet att lyssna på intressanta yrken.

Extra slöjd/bild: Info finns på schoolsoft där ni anmäler er ungdom. Av erfarenhet har många elever det stressigt i slutet att hinna färdigställa sitt projekt så vi rekommenderar varmt att man utnyttjar den här tiden.

Schoolsoft/planering: Det är mycket som händer i skolans olika ämnen. De allra flesta av våra elever behöver hjälp med planering och struktur av skolarbetet. Ta för vana att sätta er ner tillsammans för att kolla av vad som är på gång och vilken hjälp era barn vill ha.

Gymnasieansökan: Som vi tidigare skrivit stänger sidan måndagen den 15:e februari kl. 23.59. Oerhört viktigt att alla gör ett väl genomtänkt val redan nu. Det går att välja om senare i vår men då brukar det mest handla om små justeringar.

Ha en superhärlig helg i det vackra vädret

//Ann, Cristin och Henke