Solens veckobrev v 11

Hej allesammans!

Det har varit en ny vecka som varit lite speciell! Det härliga har varit att se allas kämpaglöd i allt som skett denna vecka; nationella prov, debatter, analyser och mycket annat! Detta trots att världen pratat om annat! Grymt jobbat alla solar!!!!!!
Skolledningen håller oss informerade om vad som gäller runt Nya coronaviruset via Schoolsoft.

Mentorstiden
I måndags var fokus på inspirationsmässan och vad eleverna skulle vilja lyssna till. Tyvärr fick vi lite senare info om att vi måste skjuta upp mässan och vi hoppas att vi får chansen att återkommer om denna!!
Utöver mässan lades stort fokus på ”Stockholmsenkäten”. Detta är en stor (anonym) enkät som vänder sig till ett stort antal ungdomar för att kartlägga olika vanor. Enkäten ligger tillgrund för politik och forskning och görs varje år i åk 9.

SO
Vi har tillsammans befunnit oss på nordligare breddgrader den senaste tiden. Arktis har varit i fokus och vi har analyserat och studerat denna region för att se hur den påverkas av klimatförändringarna. Med dessa analyser har vi kommit in på områdets sårbarhet, vad som är källor till konflikt och vilka möjligheter som tänkas finnas.
Kunskaperna från allt jobb landade i veckan i dels en debatt där vi utgick från 7 olika perspektiv och dels i en analys där alla fick chansen att dyka ned i frågorna igen.

Framöver tar vi tag i källkritik härnäst och glider från det in i religionens domäner! Islam kommer vara ett huvudfokus. Någonstans mitt i detta kommer vi få besked om nationella proven i SO (2 st) och då vilket ämne vi har i år. Detta innebär att vi kommer väva in repetition också.

Engelska

Den här veckan behövde vi släppa loss ramarna lite. Till Erik Johanssons fantastiska bilder skrev ni lekfulla, kreativa, konstnärliga texter. Här är ett bildspel med de bilder vi använde, samt ett smakprov av de texter som skrevs. Det kommer upp fler texter på väggarna nästa vecka. Håll utkik!

Föräldramöte
Vi hade planerat in ett föräldramöte, men fick under veckan reda på att vi inte kan ha dessa möten just nu. Vi återkommer med besked!

Kompletterande SYV-samtal
Det kommer finnas möjlighet att ha ytterligare samtal med Daniel (SYV) och ni kan redan nu börja fundera på om detta är aktuellt! Hör gärna av er till oss mentorer om detta!

Kommande datum:

v.14 Nationellt prov NO
v.15 Påsklov
v.16 Måndag lediga
v.17 Nationellt prov En

Ta hand om er och ha en fin helg!!

/Solenteamet