Solens veckobrev v.14

Hej SOLSKEN!

Veckorna springer iväg och nu är det bara en vecka kvar till påsklov, kämpa! Den här veckan har vi klarat av NP i Kemi och nästa vecka är det dags för NP i Engelska.

På svenskan håller vi på med litteraturhistoria, ett spännande ämnesområde som väcker många tankar och känslor. Den här veckan har vi zoomat in ”Renässansen”. Vi har läst om Shakespeare, Don Quiote och Moliere. Vi har även pratat om vad man ”Irriterar” sig på i samhället just nu, allt från ”nu blev jag kränkt” till all ”ego centrering” och ”titta vad snygg jag är” och ”här är JAG”. Lustigt nog handlade även delar av NP i svenska om detta tema. Några kom på idén att skriva en liten teater med en parodi på vad som gäller i samhället just nu. Om vi tänker vidare kanske det blir en liten teater framåt avslutningen, vi får se.

Under en av svensklektionerna blev ni indelade i grupper. Varje grupp fick ett texthäfte som sedan delades mellan gruppdeltagarna, man fick då 1-2 sidor var. Efter 10 minuters läsning och sammanfattande fick gruppen illustrera de mest centrala idéerna under Renässansen.

 

På mentorstimmen nästa vecka är det dags att börja summera er tid här på Lemshaga. Allt från åk 1-9 … det blir spännande!

Ha en riktigt skön helg nu!

//Annica, Madelene, Patrik och Charlotta