Solens veckobrev v.17

Hej! Så var ännu en hel vecka avklarad. Puh säger vi nog alla både elever och pedagoger

Den har innehållit en stor variation på aktiviteter. I måndags hade vi  städning av vår skolmiljö utomhus på mentorstiden. Tänk att det kan finnas så mkt skräp på en så kort promenad och att det inte vara var ”vanligt! skräp utan även en micro utslängd i vår natur. Alla var engagerade och bidrog med upplock. Belöningen blev en renare natur och alla bjöds på ”Grön Flagg” Piggelin.

 

 

Tisdagen och torsdagen startade båda dagens med nationella prov i engelska. Lugna dagar med hög koncentration. Extra lugnt på tisdagen då skolan var strömlös och alla elever utom åk 9 fick stanna hemma med egna studier.

På idrotten har vi denna vecka övat flitigt på våra danser Foxtrot, Vals och Bugg. På måndag nästa vecka har vi final/examination i detta.  Så kanske blir det en svängom hemma:) för att öva.

Vi har även under fyra veckor jobbat med ”egna” lektioner som har hållits av en grupp elever. Det har varit spännande att se lite nya förmågor utvecklas/ledaregenskaper på ett så positivt sätt.

Tror även att det blandade innehållet av aktiviteter har varit roligt- lite ihop plock av det vi har gjort på idrotten under våra år( våra godingar).

 

En önskan från oss mentorer:

Det är nu verkligen ”skarpt” läge med alla nationella prov, inlämningar, redovisningar kommande tre veckor. Tufft för våra ungdomar som nu behöver lite extra omsorg av er där hemma. Hjälp med energi!

Mat, vila, social samvaro, rörelse ( gärna utomhus). Allt för att få bästa förutsättningar att må bra och att orka lite extra.

 

Kommande händelser:

Kommande vecka är det nationella prov i SO.
Datum 3:e och 5:e Maj

Och sist men inte minst är det nationella prov i Matte.
Datum som gäller är: 11:e och 13:e Maj

En påminnelse om att hålla koll på kommande prov och inlämningsuppgifter. Datum för sådant ligger på schoolsoft i första hand inte muntligt från pedagogen.

Föräldramöte äger rum 4/5.
Mer information kring detta hittar ni på shoolsoft. Vi hoppas på en trevlig kväll med många elever och föräldrar:)

Övrig information

Omval gymnasiet: 19 april – 17 maj
Slutlig antagning: Klar 1 juli
Antagningsbesked: logga in på hemsidan för att se ditt antagningsbesked.
Sista svarsdag på antagningsbeskedet: 18 juli

Då önskar vi er alla en trevlig Valborg i det lite kyliga vårvädret.

Mvh Patrik, Malin och Gottis