Solens veckobrev V 4

Hej alla Solar!!

Nu har vi äntligen fått lite vinterväder. Det är lite ljusare och ska bli ganska kallt. Hoppas ni har möjlighet att vara ute och få lite ljus och frisk luft i helgen.

Nu har båda klasserna varit hemma och jobbat på distans.Vi mentorer tycker fortsatt att ni överlag gör ett riktigt bra jobb. Det krävs mycket från er sida men samtidigt är det en nyttig erfarenhet inför kommande gymnasiestudier. För där är ni snart…….

Veckan som gick: Solen röd har varit i skolan och Grön har haft distans.

Under mentorstiden jobbade  alla elever med sitt arbetet inför utvecklingssamtalet. Att en sista gång under sin grundskoletid sätta mål, fundera på styrkor och utvecklingsmöjligheter kräver ett visst engagemang.
Koden från gymnasieantagningen har nu förhoppningsvis landat i alla brevlådor och vi vet att många redan börjat kryssa i program och rangordna sina val. Låt den här processen ta en stund. Välja ut program och skolor nu, fundera lite, logga in igen och finjustera. Hugg tag i din mentor om du vill fundera tillsammans med någon. Maila till vår syv Daniel om ni har frågor.daniel@hailemariamconsulting.com

Veckan som kommer: Från den här veckan ,v 5 och till sportlovet kommer ni ha blandat distans och undervisning i skolan. Se nedan:

Distansundervisning på Lemshaga v.5-8 2021, med detaljplan

Vi fortsätter att ha växelvis distansundervisning  på högstadiet dvs

Alla röda klasser har distansundervisning v.5 och 7

Alla gröna klasser har distansundervisning v.6 och 8

Med vissa undantag – se nedan.

Solen
Röd har distansundervisning v.5 och 7 
med undantag för:

undervisning på skolan alla onsdagar med start 8.30 och fredagar med start kl.9.00 enligt schema.

 
Grön har distansundervisning v.6 och 8
med undantag för:

Undervisning på skolan alla onsdagar med start kl.9.40

och fredagar med start kl.8.20 enligt schema.

Musiken; så här gäller med musiken för Solen Grön.

På jämna veckor (när gröna har distans) skall den halvan som har musik nu ha sin lektion under mentorstimmen på måndagar. Detta blir då på distans. Detta medför att hela solen grön har sovmorgon på onsdagar och börjar först 9:40.
Mentorstiden v 5 så har några utv samtal digitalt.  Solen Grön som vill träffa mentorer så finns Henke i No salen om man vill arbeta eller ha hjälp mellan 8.30-9.20.  Solen Röd har utv samtal  digitalt eller jobbar hemma.
Onsdag den 3 februari så stänger skolan för samråd och analysmöte kl 13.  Detta medför ju att SR slutar efter matten 11:45 och SG efter svenskan 12:00.

 

Övrig viktig info

Prov/omprov:  Tänk på att den veckan du är i skolan så har du prov och andra bedömningsarbete. Så ta till vara varje lektion för att nå ett så bra resultat som möjligt,

Utvecklingssamtalen:  Vi börjar med utvecklingssamtalen den här veckan.Ni som önskar boka in samtal gör det hos respektive mentor. Tider hittar ni på schoolsoft som vanligt. Vi har även lagt ut tider innan den 15:e februari för er som känner att ett samtal innan ansökan till gymnasiet skall vara inne är av stort intresse. Dock vill vi poängtera att eleven skall ha förberett samtalet innan!!!

Ha en fin helg allesammans och var rädda om er!!

Cristin, Henke och Ann