Solens veckobrev v. 42

Återigen en intensiv vecka avklarad. Utöver den ordinarie undervisningen har vi haft två schemabrytande dagar.

 

Orienteringsdag på Hellasgården där eleverna fick utmana sig i att orientera i okänd terräng med karta och kompass i par. Efter Orienteringen var det sen dax att visa sina färdigheter i att laga mat ute.

img_4066  img_4064 img_4074

Eleverna delades in i 5 grupper där uppgiften var att få till en eld för att kunna laga mat( wooka) samt koka nudlar på stormkök. Det var oerhört intressant att titta på elevernas arbete som till en början handlade om att alla 10 i gruppen intresserade sig mest för elden.  Att hacka grönsaker och att koka nudlar var inte lika intressant. Allt eftersom förstod gruppen att det var viktigt att dela upp uppgifterna för att de skulle kunna få ngt att äta. Efter en god måltid var det sen dax att städa upp efter arbetet. Kanske inte lika kul men då bussen hem lockade blev det även fart på detta:)

Veckan avslutades på Gymnasiemässan i Älvsjö

img_4080.

Det var en stor del elever som inte var på plats i tid. Fel på pendeltåget var skälet. Men nästa gång kanske planen ska vara att det är bättre att vara på plats 5-10 minuter innan utsatt tid. Då finns det även lite marginal ifall ngt strular. De elever som hade förberett sig inför besöket visste var de skulle hämta information och fick förhoppningsvis lite svar på frågor.  Men skolbesök tror vi är mer givande.

Nästa vecka:

Måndag- mentorstid. Vi kommer att titta vilka mål som sattes upp under utvecklingssamtalen. Är jag på rätt väg?

Måndag-tisdag: sista dagarna för vår Syv-Daniel som kommer att ha 30 minuter/elev för de som ännu inte har pratat gymnasieval.

Idrotten måndag och tisdag- Vi har nu idrotten inne. Ta med ombyteskläder för innegympa samt handduk för att duscha  efter.

TA vara på veckan. Nu är det snart dax för höstlov. Vad ska vara gjort innan? Skönt om höstlovet kan vara studiefritt. Men en god bok att läsa är aldrig fel.

Hoppas att ni får en härlig hösthelg. Patrik-Charlotte och Gottis

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']