Solens veckobrev v.43

Kära Solar!

Vilken underbar start på höstterminen vi har haft!

Viktigt! Om  ni inte har bokat utvecklingssamtal är det dags att göra det nu på direkten! Tiderna finns i Schoolsoft under bokningar och det är först till kvarn som gäller.

I måndags hade vi sedvanligt upprop med glass, Ladanmingel och info om kommande dagar. Tisdag och onsdag var “Ladans lära känna dagar” då ni blev indelade i åldersblandade grupper om 12.  Tillsammans i 12-gruppen fick ni besöka stationer med utmaningar och problemlösningsuppgifter. På varje station kunde ni samla poäng och nu på måndag kommer ni få veta vilken 12-grupp som har vunnit! En av utmaningarna var att göra tre filmer med “Life hacks”. Dessa Life hacks kommer vi klippa ihop till en Ladan film med Life hacks så småningom.

Nästa vecka drar undervisningen igång på allvar med schema och sitta still och lyssna i bänkar … skämt å sido, lite kul ska vi försöka ha också.

I svenska kommer vi arbeta med projektet “Sommarprat”och vill du redan nu förbereda dig så föreslår jag att du lyssnar på några olika sommarpratare. Programmen finns i P1 och går att lyssna på i telefonen via en podd.

Ledighet

Nu i årskurs nio kommer vi att vara mycket restriktiva med ledigheter. Det är pga av nationella prov. Om man trots detta vill söka ledigt, behöver ansökan komma in minst två veckor före ledigheten (om man söker ledigt för fler skoldagar än 5, är det tre veckor som gäller och ansökan måste då godkännas av rektor). Om man får sin ledighet beviljad så behöver man att ta kontakt med undervisande lärare för att få information om vad man kan ta igen.

Solens klasstelefon

I år kommer vi använda Solens klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 09.

Avtal att skriva på

Ni behöver skriva på avtalen nedan igen. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss på tisdag. Vi kan skriva ut åt er på måndag om ni inte kan skriva ut hemma.

Datoravtal finner ni under praktisk info på hemsidan. https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Avtal-om-användning-av-tekniska-hjälpmedel-åk-7-9-1.pdf

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost blankett – Specialkost

Schema

Erat schema ligger ute på hemsidan redan nu, men som vi skrev tidigare finns det risk för ändringar under första veckorna. https://lemshaga.se/schema/

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp.

Värdesaker

Vi vill påminna er om att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.
Lemshaga_Kommunikationspolicy

Viktiga datum:

12/9 Föräldramöte med gymnasieinformation kl.18-20.30

13/3 Teater här på skolan. Dagen slutar ca kl.15. Obligatorisk närvaro.

17/9 Tid för utvecklingssamtal på förmiddagen. Om du inte har samtal har du sovmorgon och börjar efter mentorstimmen enligt ditt schema.

19/9 Utvecklingssamtal, 1/2 studiedag 1/2 ledigt.

25/9 Lemshagaspelen, idrottsdag, matsäck

19/10 Orientering

29/11 Muntliga NP

 

Hoppas att ni har det härligt på Gotland!

Vi ser fram emot att träffa er igen på måndag!
/Annica, Patrik, Charlotta och Madelene