solens veckobrev

hej alla!
uppdatering 7/6  – bifogar även inbjudan till efterfesten ( efter middagen
uppdatering 2 – en hälsning från tårtgänget 
Meddelande från Lina om tårtbaket
Antar ni utmaningen att duka upp det finaste tårt, kak och bullbordet vi någonsin stoltserat med? Vi är 52 elever med lärare, föräldrar, familj – varenda kaksmula behövs. Solens tårtkalas (2)
Denna vecka inleds med två lediga dagar för eleverna. Onsdag och torsdag är det vanliga lektioner och fredag har vi klassens dag ( se information nedan)
Vi vill påminna alla elever om att anmäla sig till avslutningsmiddagen. Det gör ni genom att maila till expeditionen.
Lite tråkig information kommer såhär sista veckorna
Vi har upptäckt att det finns en stor nyfikenhet bland många elever kring snus, och enligt vad vi hört är det väldigt många som nu provar detta i större och mindre omfattning.Prata gärna hemma kring detta. Bra om ungdomarna vet vad det innebär att bruka tobak.
 
 
Vi ser också att det är väldigt många av dem som har mopeder som kör vårdslöst både på Lemshagavägen och på vägen mot Värmdö marknad. Man skjutsar utan hjälm, gör mindre genomtänkta omkörningar och kör dessutom betydligt fortare än de 50km/h som mopederna är byggda för.  Den största katastrofen som kan hända är att någon skadas på grund av detta.
Kanske är det inte alla som vidare vet vad det innebär om det skulle hända något och mopeden är trimmad, så här kommer lite info kring detta:
Om olyckan skulle vara framme och man krockar/kraschar och mopeden är trimmad gäller inte försäkringen. Det kan bli en dyr historia att ta med in i vuxenlivet. Skulle det vara så att man för enkelhetens skull skrivit  mopeden på någon av vårdnadshavarna är det denne som är ansvarig för fordonet och då ansvarig för framförande av olovligt fordon, vilket i värsta fall kan leda till att man som ägare kan bli av med sitt körkort om mopeden stoppas av polis eller om olyckan är framme. 
Här kommer Information för klassens dag:

Hej alla Solar!


Välkomna till den allra sista “Klassens dag”.
Vi samlas på Kajakeriet i Björkvik fredag den 9 juni kl. 10 för att paddla 
lite kajak, umgås och grillar hamburgare till lunch. Packa med vattenflaska, frukt, badkläder, handduk, solkräm och ett klädombyte.
Strax innan parkeringen på vänster sida vid Björnöreservatet/Björkvik havsbad ligger Kajakeriet. Där finns Johan, Erik, Pier, Michael…på plats från kl. 10. Lotte kommer att vara med på buss 428X som går från Brunn kl. 9.35. Den är framme vid Björnö Naturreservat kl. 9.57. 

Se till att ni har uppdaterat listan på Schoolsoft med ett telefonummer vi kan nå en förälder på om vi behöver (saknas många telefonnr nu). Om någon blir sjuk, försenad eller inte kan komma, meddela detta till Lotte på 070-798 44 29. 
trevlig nationaldag!
Charlotte Gottis och Patrik
bifogar lite bilder från förra veckans No – expedition

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']