Sommarbrev för blivande Merkurius

Hej allesammans!

Här kommer en sommarhälsning från oss i ”Merkuriusteamet”!

Vi har glädjen att välkomna Sofia (Fia) Ljungqvist tillbaka till oss! Hon kommer att till hösten var mentor i Merkurius!

Just nu skissar vi på upplägget runt skolstart i augusti och första dagen för er elever är den 20/8. Inbjudan kommer med exakta tider! Dagarna som följer sedan kommer innehålla planering och förberedelser för diverse aktiviteter. Detta kommer vi berätta mer om när vi ses!

Under ”Info från pedagoger” på Schoolsoft hittar ni era förslag på böcker som vi sammanställde i slutet av terminen. Passa på att titta där om ni inte redan har en bok ni tänkt att läsa i sommar. Glöm inte sommaruppdraget ni elever fick, av era föräldrar, under avslutningen, dvs. att 40 minuters läsning, gånger tio, ger er, var och en, 400 kronor till klasskassan och därmed till Gotlandsresan i årskurs 9. 


Vi vill också passa på att tacka för den fina presenten vi fick. STORT tack! Det blir intressant sommarläsning för oss också. 

Vi vill redan nu berätta att vår första vecka tillsammans avslutas på Björnö!  Vi har bokat en fantastisk plats och där ska får vi möjligheter att umgås, utveckla oss, utmana oss, få nya chanser att se nya sidor av alla som finns runt oss!  Vi har ett upplägg som kommer vara från morgon till kväll!!!

Därför vill vi att ni bokar in att skoldagen är förlängd till kvällstid och vi vill också bjuda in er föräldrar till den sista stunden, från ca 18 på kvällen. Vi siktar på att bl a äta middag/grilla tillsammans med er! Planen är att vi slutar runt kl 20 på kvällen.

Detta kommer innebära att eleverna får kompledigt på fredagen den 24/8.

Vi vet dock att flera elever skulle vilja sova över i tält och vi undrar om det finns intresse från er föräldrar att ta hand om detta? Om alla elever gör detta behöver ni vara 8 vuxna på plats. Vi i Merkuriusteamet kan inte vara med men vi kan vara behjälpliga inför detta. Ni föräldrar kan anmäla intresse till oss så ser vi om det kan bli av!

Ha en fantastisk sommar så ses vi i augusti!

Varma hälsningar från

Sofia x3, Ninna och Fredrik

 

Bildresultat för sommar

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']