Pluto (förskoleklass) – Sommaruppgift 2017

 

Hej alla blivande Plutoföräldrar!

På skolan arbetar vi för en hållbar utveckling och är certifierade ”Grön flagg” genom Håll Sverige Rent. (Mer om detta kan du läsa på bloggen ”Grön flagg” på Lemshagas hemsida och på HSR.se
Detta års sommaruppgift är hämtat ut tema: Stad och samhälle.)
För att skapa respekt för vår miljö behöver vi vistas i den och lära oss vad som är bra för den. Vi tror att en ingång kan vara att bli medveten om var i sin närmiljö man trivs och varför.
Då vi ses i augusti kommer vi att starta upp vårt första tema ”Vilken plats tycker du extra mycket om att vara/leka vid utomhus i din närmiljö?”

I sommar vill vi att ditt barn får hjälp med att ta en bild av en plats som ditt barn tycker extra mycket om att vara eller leka vid, utomhus i er närmiljö. Denna plats skulle kunna vara bakom en buske, på en sten eller vid en lekplats. Med närmiljö menar vi i er trädgård/på er gård eller i närheten av där ni bor. Vi vill att ni skriver ut bilden i färg på ett A4-format och tar med den på första inskolningsdagen i augusti. Barnen kommer att få presentera sin plats med hjälp av sin bild. Presentationen kommer att dokumenteras och dokumentationerna kommer att sitta uppe synligt för barnen att ta del av för fortsatta reflektioner.

Syftet och målet med denna uppgift är att barnen ska ha möjlighet till eget inflytande i arbetet och att de genom sitt arbete och kompisarnas redovisningar får ett ökat medvetande kring platser i närmiljön där de själva och sina kompisar trivs att vara.
Det går också hand i hand med det viktiga värdegrundsarbete vi startar upp hösten med för att skapa en fin grund för barnens fortsatta tid tillsammans här på Lemshaga. Detta görs då barnen presenterar sitt arbete för sina kompisar och då de är aktiva lyssnare vid sina kompisars redovisningar.

 

Hej Plutokompis!

Snart börjar du hos oss på Lemshaga och då vi ses i augusti kommer vi att starta upp vårt första arbete tillsammans, som du nu ska få höra om.
Vi tror att om vi vet mer om naturen som finns runt omkring oss, så kan man också hjälpa den att må bra och vara rädd om den.

I sommar vill vi att du får hjälp med att ta en bild av en plats som du tycker extra mycket om att vara eller leka vid, utomhus i din närmiljö. Denna plats skulle kunna vara bakom en buske, på en sten eller vid en lekplats. Med närmiljö menar vi i din trädgård/på din gård eller i närheten av där du bor.
Då vi ses efter sommaren kommer vi tillsammans att titta på din och alla dina Plutokompisars bilder och prata om alla dessa olika platser där ni tycker om att vara.

Det ska bli roligt att få titta på din bild och få höra om din plats som du har valt!

 

Hälsningar Anna, Maria och Malin

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']