Stjärnans veckobrev v.35

Varmt välkommen till Stjärnans veckobrev

En helt vanlig vecka med bara lektioner har just passerat. Vi har haft matte, svenska, no, engelska, so, idrott, slöjd och hemkunskap. Allt i ett litet sammanhang så att vi får möjlighet att utmanas  utifrån våra förutsättningar och där vi ligger kunskapsmässigt.

Kunskaper:

Slöjd: 

På slöjden övar vi just nu på att såga, slipa och spika. Vi skapar alla lite olika modeller där vi utgår från en platta som vi spikar på.

Bild:

Måndagen erbjöd bild för våra äldre elever tillsammans med Karin. Här fick vi tillsammans skapa naturens mandala med färger och former. Det blev ett härligt konstverk av blommor löv, gräs och bär.

Idrott:

Under idrottslektionen så fick vi alla möjlighet att prova på sporterna, handboll, basket och fotboll. Vi avslutade lektionen med en fotbollsmatch tillsammans.

På torsdagen blev vi inspirerade av Ladans elever som hade stationsträning på skolgården vilket gjorde att även Stjärnans elever önskade stationsträning under fredagen. Vi valde därför att ha stationsträning med hjälp av ett spel. Spelet gav oss olika uppmaningar till rörelse samtidigt som vi tävlade om att komma först i mål.

Rolig utmaning där vi hejade på varandra samtidigt som vi gjorde väldigt bra träning!

Hemkunskap:

Den här veckan önskade eleverna kolakladdkaka. Vilket blev en väldigt härlig kladdig kaka där kolan rann över kladdkaka då vi skar upp kakan (vi hade inte riktigt tid att vänta på att kolan skulle stelna).

Inför fredagens fikastund i hemkunskapen hade de bjudit in vår rektor Marianne. Marianne gav vår kolakladdkaka 11 poäng av 10 möjliga vilket alltså är mer än topp betyg. Det är så härligt att se hur eleverna hjälper varandra under bakningen.

Socialt:

Förhållningssätt i Stjärnan:

Inne i stjärnan så har vi under fredag pratat om hur vi tillsammans kan hjälpa varandra att lyckas ännu bättre under dagen. Vi pratade om vad vi behöver tänka på vid lunchen, i klassrummet samt ute på rasten för att alla ska trivas tillsammans.

Tillsammans skrev vi upp följande: 

Lunchen: Vi pratar trevligt med varandra och samtalar inte om saker som kan såra eller skrämma andra som våld/kiss och bajs. Vi börjar lunchen med en tyst stund så att alla hinner äta och komma till ro vid matbordet. Vi dukar av vår plats och om bordet/golvet är smutsigt så torkar vi upp efter oss.

Rast: Vi kommer in i tid så att vi kan påbörja vår lektion när det är tänkt. Vi stannar innanför våra gränser som vi har kommit överens om under uppstartsdagarna.

Klassrummet: Vi är i våra rum under lektionerna. (Till personalrummet får vi endast gå under lunchen.) Vi låter alla arbeta under lektionen genom att inte prata eller störa med den som har lektion. Under lektionerna har vi mobilfritt. Vi går inomhus, om vi har spring i benen går vi ut på gården och springer ett varv runt Storgården.

Gå gärna igenom det vi satt upp tillsammans.

Skola hem:

Nästa vecka: 

Måndag kl: 9.30-13.30 –  Sovmorgon, Idrott med Gottis vid vindskyddet ta med kläder efter väder.

Tisdag kl: 8.20-13.30 – Vi går enligt schema.

Onsdag kl: 8.20-13.30 – Vi startar dagen 8.15 utanför slöjdsalen, kl: 8.20 börjar lektionen (Viktigt att komma i tid).

Torsdag kl: 8.20-12.30 – Gustavsbergsbadet 11.15-12.30 se mer info nedan.

Fredag kl: 8.20-13.30 – Hemkunskap

Utflykt till Gustavsbergsbadet: 

Efter lunch kommer vi att åka till Gustavsbergsbadet för att simma tillsammans. Vi kommer avsluta passet i äventyrsdelen för att leka lite. Mellan de två passen så kommer vi äta lite mellanmål så vi ber alla ta med en smörgås samt frukt så att du orkar dagen.

Vi åker med bil kl:11.00 och är tillbaka ca kl 13.00 (åker från badet ca 12.30). De som vill kan även avsluta dagen vid Gustavsbergsbadet. Detta medelas gärna senast dagen innan via mail eller vid hämtning/lämning. Se meddelande på SchoolSoft ang. om ert barn får åka i personalens bilar då vi behöver ett godkännande för att kunna åka till badhuset.

Sovmorgon på måndagar:

Vi kommer från och med nästa vecka v. 36 börja med sovmorgon varje måndag precis som resten av skolan. Detta för att även jag (Camilla) och Cecilia ska kunna vara med under det gemensamma mötet för skolans lärare. Vi startar dagen kl 9.30 med kort samling om dagen för att sedan fortsätta med lektioner.

Skolfotografering torsdagen den 16/9-21

Under torsdagen den 16/9 kommer vi att gå till våra respektive klasser för att fotograferas med våra klasskompisar i den stora klassen. Stjärnan kommer inte göra ett eget klassfoto denna gång.

Utvecklingssamtalsdag onsdagen den 29/9-21:

Under utvecklingssamtalsdagen kommer ni få en tid för utvecklingssamtal med Camilla och Cecilia. Här kommer vi tillsammans gå igenom hur de första veckorna har fungerat för just ditt barn. Agenda för mötet kommer på school soft med tider för alla. Det betyder att under onsdagen

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Telefonnummer till Stjärnan kommer inom kort, så länge kan ni ringa mig Camilla på 0708424204.