Studio Stjärnans veckobrev v.36

Hej alla härliga elever i studion Stjärnan!

Denna vecka har vi fortsatt jobba på med våra ämnen i studion Stjärnan på nedre plan i Storgården. Det är härligt att se hur eleverna samarbetar och visar förståelse för varandra under dagarna. Vi fortsätter påminna om de förhållningssätt som vi gjorde tillsammans inför förra veckan (se förra veckobrevet).

kunskaper:

Idrott och hälsa – vindskyddet 

Veckans idrott började högst uppe på berget vid vårt vindskydd ovanför Lemshagas skolgård. Här hjälptes vi åt att skapa en eld vid vår samlingsplats. Edwin höll i tändstickorna och kämpade mot vinden som blåste ut tändstickor gång på gång men tack vare stort tålamod och envishet så lyckades han tillslut tända elden.

 

Medan elden skapade den rätta temperaturen för lite grillning så lekte vi en lek tillsammans. Vi började att välja ett träd var. Då vi valt träd så tittade vi på trädets stam, löv och barr för att få syn på vad det faktiskt var för träd vi hade ställt oss vid. Det visade sig att vi hade valt att ställa oss vid en gran, tall, björk och asp. Leken fortsatte sedan genom att vi fick byta träd med en kompis om det påstående som Gottis sa stämde in på oss själva.

 

 

 

 

När vi lek en stund samlades vi vid elden för att grilla marshmallows som vi la mellan två Marie kex.

Matematik – taluppfattning

Inom ämnet matematik jobbar vi just nu med taluppfattning. Vi jämför och storleksordnar tal samt övar på att dela upp våra tal på olika sätt. För att därefter addera och subtraherar talen med hjälp av olika strategier.

Vi använder oss av talcirklar för att dela upp olika tal med hjälp av våra kuber.

Medan andra använder sig av uppställning och kontrollerar med hjälp av miniräknare.

Slöjd

Nu har vi alla kommit igång med något som vi verkligen vill göra i slöjden och det är full fart på alla i deras skapar glädje.

Hemkunskap – mördegskakor 

En liten skara gick under fredagen till hemkunskapen för att baka kakor. Här övade vi, de olika måttenheterna dl=deciliter, msk=matsked och tsk=tesked medan vi måttade upp våra olika ingredienser.

Då vi idag skulle rulla små fina bollar så övade vi här vår finmotorik något som kan vara bra då vi till exempel ska skriva bokstäver och siffror.

Fotograf: Milo

Finmotoriken är något vi försöker öva på olika sätt under veckan denna vecka har vi framförallt övat genom att leka med lera men även genom att klippa och klistra. Med leran har vi skapat och format med våra händer för att få det perfekta fantasi brödet eller sniglar som skulle fileas och ätas av kungligheter. Inte bara finmotoriken övas här utan även fantasin då allt eleverna gör kommer till liv medan de skapar. Många härliga samtal och mycket skratt.

Nästa vecka: 

Måndag kl: 9.30-13.30 –  Sovmorgon, Idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska.
Tisdag kl: 8.20-13.30 – Vi går enligt schema.
Onsdag kl: 8.20-13.30 – Vi startar dagen 8.15 utanför slöjdsalen, kl: 8.20 börjar lektionen (Viktigt att komma i tid).
Torsdag kl: 8.20-12.30 – Vi går enligt schema.
Fredag kl: 8.20-13.00 – Vi avslutar dagen i Hemkunskapssalen med att baka kanelbullar.

Sovmorgon på måndagar:

Vi har sedan vecka v. 36 börjat med sovmorgon varje måndag precis som resten av skolan. Detta för att även jag (Camilla) och Cecilia ska kunna vara med under det gemensamma mötet för skolans lärare. Vi startar dagen kl 9.30 med kort samling om dagen för att sedan fortsätta med lektioner.

Skolfotografering torsdagen den 16/9-21

Under torsdagen den 16/9 kommer vi att gå till våra respektive klasser för att fotograferas med våra klasskompisar i den stora klassen. Information om tid och hur det kommer gå till finns i ett meddelande på school soft.

Utvecklingssamtalsdag onsdagen den 29/9-21:

inför utvecklingssamtalsdagen kommer ni få en tid för utvecklingssamtal med Camilla och Cecilia. Här kommer vi tillsammans gå igenom hur de första veckorna har fungerat för just ditt barn. Agenda för mötet kommer på school soft med tider för alla. Det betyder att under onsdagen är man ledig under hela dagen förutom under sitt samtal då vårdnadshavare och elev är inbjudna för samtal i studion Stjärnan.

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08586 313 19. Vi svarar under hela dagen men ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.00-13.30.