Studio Stjärnans veckobrev v. 38

 Hej alla fina elever som besöker oss i Stjärnan,

Ännu en vecka har bara sprungit förbi och hösten börjar verkligen göra sig påmind. Torsdagen bjöd på både regn och rusk. Hoppas på bättre väder så att vi kan njuta av våra promenader och våra bullar som vi bakade förra veckan.

Kunskaper:

Idrott – Redskap

Denna vecka fick vi testa på ringar och lianer tillsammans med Gottis. Vi hängde och slängde i lianerna. I ringarna drog vi oss upp samtidigt som vi gungade fram och tillbaka. Vi testade även på att försöka komma upp och ned i ringarna genom att svinga upp benen upp i luften och spänna våra armar. På fredagen testade vi även på att hoppa trapets.

 

Musik – Piano

När vi besökte musikladan i tisdags så började vi planera för vårt nya band ”Superstars” eller vad det nu blir vi kommer kalla oss. Vi kommer under läsåret öva på att spela olika instrument och försöka spela tillsammans. Just nu har vi börjat öva på att spela på piano eller synt som finns på musiken. Jonas lärde oss olika sätt att spela på synten till samma låt någon spelar melodin medan andra har valt att kompa. Vi kommer att träffa Jonas var fjärde tisdag och under detta tillfälle får vi en uppgift att öva på under de kommande tisdagarna eller när vi har lite tid att öva.

    

Slöjd –

Eleverna fortsätter spika, såga, slipa och hamra på deras alster i slöjdsalen. Det är spännande att se hur allt utvecklas och hur eleverna gläds åt deras jobb.

Matematik – De fyra räknesätten

Just nu jobbar alla elever med något av de fyra räknesätten i Stjärnan men på lite olika sätt. Någon tittar på hur stor yta våra olika länder har och adderar dessa för att se hur stor yta de har tillsammans. Någon annan räknar olika saker som hen vill köpa och funderar här på hur mycket pengar som behövs genom att addera. Medan några andra räknar talen i matteboken och jobbar med multiplikationsuppställning.

För att få förförståelse startar vi alltid där eleven ligger för att därefter bygga på deras kunskap för att förståelsen ska kunna byggas vidare. Något som vårt läromedel Singma hela tiden jobbar med då stegen mellan våra lektioner alltid har en liten progression.

NO – Termos

Våra äldre elever hade denna vecka fått i uppgift att göra sin egen termos. Vi tittade lite på hur en termos ser ut inuti samt tittade på tips kring hur vi skulle kunna bygga den. Därefter så körde eleverna igång med att göra sin egen termos. Vi testade sedan hur bra de kunde hålla värmen under dagen.

   

 

Information:

Nästa vecka: 

Måndag kl: 9.30-13.30 –  Sovmorgon, Idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek, (träningsbyxor och kortärmad tröja samt en extra tröja om det blir kallt).
Tisdag kl: 8.20-13.30 – Vi går enligt schema.
Onsdag – Utvecklingssamtalsdag, välkomna till samtal i studion alla har fått en tid att närvara vid. (Halv studiedag)
Torsdag kl: 8.20-13.30 – Vi går enligt schema.
Fredag kl: 8.20-13.00 – Idrott med tag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek (träningsbyxor och kortärmad tröja). Vi avslutar dagen i Hemkunskapssalen.

Kläder efter väder:

Tänk på att alltid ta med kläder efter väder till skolan så att ert barn kan vara ute under dagarna även då regnet eller så småningom snön kommer. Vantar, mössa, regnjacka, regnbyxor och stövlar är bra att ha när det är kallt!

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08 586 313 19. Vi svarar under hela dagen men ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.00-13.30.