Studio Stjärnans veckobrev v. 41

Hej alla fina som besöker oss i Stjärnan!

Tack för en härlig vecka tillsammans. Nu är hösten i full gång och vinter är på ingång löven faller från träden och kylan gör sig allt mer påmind. Som tur är så har vi denna vecka fått känna solens strålar under veckan som har värmt oss något under våra promenader och raster.

I samband med att det har blivit allt kallt har vi känt att vi behöver röra på oss mer. Något som gjort att vi börjat utforska vår skolgård. Vi gungar, spelar tennis, bandy och springer runt IP när vi behöver rörelse mellan våra arbetspass. Ett tips är att titta igenom garderoben efter vantar och mössa då detta börjar behövas när vi är ute.

Kunskaper:

Svenska, Engelska och Bild – Saga The Unicorn and the elephant kingdom

Den här veckan har vi jobbat vidare under bilden med en ny bild utifrån att vi ritar linjer, böjda raka krulliga eller vad den nu kan vara för linjer. Därefter skapade vi oss vår saga utifrån bilden The Unicorn and the elephant kingdom. Eleverna fick komma på lite var som vi tillsammans band ihop till en gemensam saga. Sagan översatte vi sedan till engelska. Eleverna har nu i uppgift att fylla i bokstäverna.

   

  • Handstil och att skriva med digitala verktyg.
  • Språkets struktur med stor och liten bokstav, punkt, frågetecken och utropstecken samt stavningsregler för vanligt förekommande ord i elevnära texter
  • Texter som kombinerar ord och bild,

Centralt innehåll i Svenska.

Hemkunskap – Taco

Idag fick vi öva på att steka köttfärs och hacka grönsaker då vi skulle göra maträtten Taco. Vi började med att läsa vårt recept och gick igenom de olika momenten som skulle genomföras. Därefter så bestämde vi vem som skulle göra vad för att dela upp arbetet mellan oss. När allt var klart var vi redo att avnjuta vår tacos.

  

Mat, måltider och hälsa

  • Recept och instruktioner och hur de kan läsas och följas samt vanliga ord och begrepp för bakning och matlagning.
  • Hygien och rengöring vid hantering, tillagning och förvaring av livsmedel.
  • Planering och organisering av arbetet vid tillagning av måltider och andra uppgifter i hemmet.
  • Måltidens betydelse för gemenskap.

Centralt innehåll i årskurs 1–6 Hemkunskap

Information:

Nästa vecka: 

Måndag –  Sovmorgon. Idag erbjuds idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek, (träningsbyxor och kortärmad tröja samt en extra tröja om det blir kallt).
Tisdag –
Onsdag – Ses i slöjdsalen kl 8.15.
Torsdag –
Fredag – Idag erbjuds idrott, tag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek (träningsbyxor och kortärmad tröja). Vi avslutar dagen i Hemkunskapssalen.

Studion är öppen för elever i åk F-6 måndag 9.30-13.30, tisdag-torsdag 8.20-13.30 samt fredagar 8.20-13.00.

Skolgarderoben – Lemshagatröja:

Nu är skolgarderoben på plats på skolan och de som önskar kan beställa kläder med skolans logga på. Ett urval av tröjorna kommer att finnas på skolan under nästa vecka för den som önskar ta en närmare titt eller prova storlek. En ev. beställning görs senast måndagen den 1 november på: www.skolgarderoben.se/lemshaga

Blänkare:

v.44 – Höstlov, Studion Stjärnan stängt under veckan.  Fritids stängt 1/11 öppet resterande dagar. Var snäll och gör anmälan på school Soft för tisdag-fredag.

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08 586 313 19. Vi svarar under hela dagen om vi inte sitter upptagna med elever, vi ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.20-13.30.