Studio Stjärnans veckobrev v.43

Hej alla fantastiska elever som besöker oss i Stjärnan!

Tack för en fantastiska vecka tillsammans med er alla! Nu längtar vi efter ett rysligt spännande lov där allt kan hända. Vi hoppas ni får ett fantastiskt lov tillsammans med familj och vänner och att ni hinner vila upp er inför de sista veckorna på terminen. Efter lovet så kör vi 7 veckor till innan vi tar jullov det kommer gå rysligt snabbt.

Veckans lite längre promenad denna vecka gick till Lemshagas egna staty, Guds hand.

No – Vandrande pinnar

Vi fortsätter att arbeta vidare med våra vandrande pinnar. I biologin för åk 1-6 handlar det bland annat om att kunna beskriva livscykler samt kunna beskriva hur djuren anpassar sig till olika livsmiljöer. Samt i Svenskan att faktiskt skriva texter med mottagare så har vi skrivit en gemensam faktatext om våra vandrande pinnar. Detta då våra vänner från Klubben och Fritids kommer att få ansvara över våra vandrande pinnar under lovet.

I vår faktatext har vi tillsammans beskrivit vilken typ av djur en vandrande pinne är, hur de ser ut, hur de lever, hur de förökar sig samt vilken typ av föda våra pinnar föredrar. Självklart har vi även skrivit ned vad de heter och hur långa de är. Vi berättade även om vår upptäckt under torsdagen då Tom började ömsa sitt skinn. Detta då vandrande pinnar ömsar skinn när de blir större då deras skelett kan man säga är utanför kroppen.

Vår 5:e vandrande pinne har äntligen fått sitt namn av en av våra elever här i Stjärnan och den heter nu Sven.

 

Teknik/ hemkunskap – Halloween pyssel

Vi har under veckan pratat om konstruktion och hur man kan bygga för att det ska bli så hållbart som möjligt. Något som tog oss vidare till att skapa lådor för halloween godis kanske. I hemkunskapen skapade vi sedan halloween-bakelser. En kanelbulle-sockerkaka med spöken av marshmallows och glasyr.

   

Information:

Nästa vecka v. 44: 

Under höstlovet har Studion Stjärnan stängt och vi önskar alla elever ett härligt lov.

Vecka 45:

Måndag –  Sovmorgon. Idag erbjuds idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek, (träningsbyxor och kortärmad tröja samt en extra tröja om det blir kallt).
Tisdag –
Onsdag – Ses i slöjdsalen kl 8.15.
Torsdag –
Fredag – Idag erbjuds idrott, tag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek (träningsbyxor och kortärmad tröja). Vi avslutar dagen i Hemkunskapssalen med halloween mys.

Studion är öppen för elever i åk F-7 måndag 9.30-13.30, tisdag-torsdag 8.20-13.30 samt fredagar 8.20-13.00.

Ny pedagog:

Under v. 44 så börjar en ny pedagog på Lemshaga som heter Lisa. Lisa kommer under v. 44 lära känna alla elever på fritids. Därefter kommer hon att vara tillsammans med oss i Stjärnan mellan 7.45-13.30 under eftermiddagarna så kommer hon att vara på Fritids på Mellangården.

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08 586 313 19. Vi svarar under hela dagen om vi inte sitter upptagna med elever, vi ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.20-13.30.