Studion Stjärnans veckobrev v. 45

Varmt välkomna till Studion Stjärnan i Storgården!

Denna vecka har Grön Flagg varit veckans höjdpunkt på skolan. Mellankören på Lemshaga tog sig hela vägen till Tekniska Museet där inspelningen för Grön flagg galan skulle gå av stapeln. Mellankören var där för att sjunga Grön Flagg sången. På Lemshaga hissade vi självklart även vår flagga kl 11.11 den 11/11 för att fira allt fantastiskt arbete som Sveriges skolor gör för miljön.

Denna dag bjöd även köket på vegetarisk mat samt en grön dessert. Strösslet som var små blommor skulle symbolisera de frön som alla på skolan fick plantera efter att vi hissat flaggan.

I klassrummet jobbade några av oss vidare med ett häfte som fick oss att reflektera kring hur vi kan hjälpa miljön med all plast som just nu finns i våra hav. Vi fick läsa att 5 badkar fulla med plast flyter i land på västkusten varje timme och fick här i uppgift att fundera kring vad vi skulle kunna göra för att minska detta. Någon elev sa att det vore bra om vi kunde slänga vårt skräp i våra papperskorgar, eller att vi skulle kunna återvinner skräp till nya saker.

Här kommer några bilder från dagen:

Vi planterade våra blomfrön under kastanjeträdet vid rondellen. Vi väntar nu med spänning på att få uppleva några nya blommor till sommaren. Vi förundrades även av frönas form som såg ut som små larver vissa av dem.

 

Hemkunskap:

Dagen till ära fick vi testa på att göra våra egna pizzor. Vi bakade först degen och medan den jäste gjorde tomatsåsen och fixade med det alla elever ville ha på.

Svenska/ Slöjd:

Våra djur till vår saga är nästan klara så roligt att se hur fina de blir. Vi har även bestämt att världen som våra djur kommer att flytta in i kommer att vara ett landskap som liknar Scotland. Vi kommer ha stora fält av gräs, blommor och träd samt berg som poppar upp lite här och där.

Nästa vecka startar vi upp arbetet med att göra vår värld.

Information:

Nästa vecka:

Måndag –  Sovmorgon. Idag erbjuds idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek, (träningsbyxor och kortärmad tröja samt en extra tröja om det blir kallt).
Tisdag –
Onsdag – Ses i slöjdsalen kl 8.15 för träslöjd vi med syslöjd samlas i studion för fortsatt arbete med The Unicorne and the Elephant Kingdom.

Torsdag –
Fredag – Idag erbjuds idrott, tag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek (träningsbyxor och kortärmad tröja). Vi avslutar dagen i Hemkunskapssalen med brödbak.

Studion är öppen för elever i åk F-7 måndag 9.30-13.30, tisdag-torsdag 8.20-13.30 samt fredagar 8.20-13.00.

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Lisa Friberg (Resurspedagog)
lisa.friberg@lemshaga.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08 586 313 19. Vi svarar under hela dagen om vi inte sitter upptagna med elever, vi ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.20-13.30.