Tellus v.3

 

 

Vilken fantastisk vecka det varit! Det märks klart och tydligt att vi rör oss mot ljusare tider. Denna vecka har varit i glädjens tecken med många skratt vill jag meddela!

I matematiken har vi kickat igång med koordinatsystem. Vi har pratat om hur många viktiga användningsområden det faktiskt har, inte bara i sänka skepp 😉 Första veckan var en mjukstart men nu är vi i full gång framåt och jag vill verkligen berömma hur duktiga era kids är!

 

 

 

 

 

 

I torsdags spelade vi den anrika Fair Play Cup. Dagen inleddes med att skapa affischer och skriva hejarramsor för att kunna stötta upp bra vid sidan om planen.

 

Därefter var det dags för en rad matcher där alla klasser i åk 4-6 fick möta varandra.

 

Både jag och Åsa är otroligt stolta över Tellusarnas insats, det var riktigt hög klass på deras ”Fair Play” samt ett grymt lagarbete på planen. Men trots det så vann Marsianerna priset för bäst ”Fair Play”. Dock vill vi stoltsera med att Tellus röd vann ”flest mål” både för tjejerna och killarna!

 

Som Gottis själv uttryckte det så var detta år den bästa Fair Play cup på de 13 år som hon medverkat, vilket var fantastiskt kul att höra 🙂

 

 

 

Som nämnt i föregående veckobrev så är tiderna för utvecklingssamtalen ute på Schoolsoft nu. De flesta har redan bokats, så ni som inte gjort det ännu, se till att gå in och boka. Denna gång är det alltså dags för RÖD grupp att träffa Andreas och fokusera på NO/MA medans GRÖN grupp  träffar Åsa med fokus på SV/SO. Vi märker att många elever har tankar och ambitioner och vi vill verkligen uppmana alla att förbereda era samtal så det kan bli så givande som möjligt.

 

 

 

Hur lyder Andreas minnesregel för punkten som skär mellan X- och Y-axeln?

 

 

 

 

 

 

Fokus denna vecka

Vi har äntligen börjat med det spännande ämnet kemi. Temats syfte är bland annat att lära sig skriva en grundlig laborationsrapport, planera undersökningar, jämföra resultat, skriva hypoteser, dra slutsatser och givetvis laborera 🙂 Vi inledde temat med att ta reda på vad allting runt omkring oss är uppbyggt av och därefter hur en atom i sig är uppbyggd. Tänk att med hjälp av endast ca 100 olika atomer, beroende på hur de binds ihop, så kan allt som finns runt omkring oss bildas. På onsdag och torsdag är det dags för era kids att ta Brännarkörkort, de ska få lära sig att använda en gasbrännare på ett säkert sätt för att ha nytta av det i de nästkommande laborationer.

 

 

 

 

Övrig information

 

”Våga visa” enkät

Vad tycker du om ditt barns skola? Vi vill veta vad du tycker om ditt barns skola, därför har era kids fått med sig hem en enkät för er att fylla i. Ifall alla enkäter fylls i och lämnas tillbaka före fredag nästa vecka, så har jag och Åsa lovat era kids en belöning! Så se till att fylla i dessa enkäter nu samt att lämna in dem till mig eller Åsa, så de kan få sin belöning 😉

 

 

 

Vi vill påminna om att all information gällande den 30e januari ligger ute på Schoolsoft samt på klassens facebooksida. Se vidare för info kring bokning och upplägg där. Vill dock nämna att det är godisförbud på resan men att man gärna/bör ta med gofika och kanske någon extra macka eller så då dagen är lång… För de elever som inte följer med finns andra roliga alternativ att tillgå såsom skridskor + badhuset, idrott + yoga samt trä- och metallslöjd.

 

 

Kommande datum och aktiviteter: 

 

V. 4

Torsdag Grön, Fredag Röd. Matematik Diagnos kapitel 3 (För att se vad du behöver träna mer på)

 

V. 5

Måndag 27/1. Mentorstiden utgår p.g.a. utvecklingssamtal. Skolstart denna dag är 10:40.

Onsdag 29/1 . Utvecklingssamtalsdag. Inga lektioner…

Torsdag 30/1. Alla-aktivitetsdagen. Tider för Kungsberget: 06:00-ca 19:30

 

V.6

Måndag 3/2. NP- Svenska. Mer info kommer inom kort

Onsdag. 5/2. NP- Svenska. Mer info kommer inom kort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus genom Andreas