Tellus v.47

 

 

 

Ännu en vecka har passerat, denna har varit full av glädje och engagemang! Vilka härliga kids ni har, trots att vi går mot mörkare och kallare tider så omges vi pedagoger av både glädje och värme. Såhär mysigt har vi i våra klassrum på morgnarna 🙂

 

I NO har vi strax kommit till slutfasen av det el-temat som vi jobbat med, där kidsen ska få bygga små hus som ska inredas med elektriska kretsar, strömbrytare och lampor. Ser verkligen fram emot att få se hur kreativa de kommer att vara! Men innan de ska få bygga sina små hus så behöver de ha en vettig energikälla att få sin el ifrån. Nu jobbar de på för fullt med en presentation om vilka olika energikällor som finns samt den energikälla de tycker är bäst. Detta ska presenteras i halvklasser nästa vecka på onsdag och torsdag. Sedan börjar husbyggandet!


 

 

Och vet ni, idag är det endast 32 dagar kvar till jul 😉

 

 

 

 

 

 

Vilken typ av energikälla ser man på bilden?

 

 

 

Fokus denna vecka

Nu är det bara en dryg vecka kvar till matematikprovet. Här kämpar vi på för fullt med att förbereda oss inför det, vi varvar redovisningar av egen-komponerade problemlösningar med enskilt räknande samt att arbeta i olika gruppkonstellationer. Vi har även infört ett nytt system, nämligen att få vara konsult! Det innebär att ifall du är klar med det som förväntas av dig så har du möjlighet att få vara konsult, då tar du på dig en slips och går runt i klassrummet och hjälper dina klasskamrater som stött på problem. Det är så underbart att se hur era kids verkligen gillar att hjälpa varandra 🙂

 

Vi skrev även en liten diagnos denna vecka som träning inför provet. Detta för att stämma av vad kidsen behöver träna lite mer på.

Diagnosen leddes i en sträng regi av Miche 😉

 

I Schoolsoft under nyheter i “mentorerna informerar” så hittar ni allt som kan tänkas behövas inför provet. Vad som förväntas kunnas, begreppslistor, repetitionsuppgifter, problemlösningar m.m  Börja träna hemma redan nu, ett tips är att ta en kortare stund per dag så det inte blir för mycket på en gång de sista dagarna före provet 🙂 Hör av er om ni har frågor!

 

 

Övrig information

Tips från läxhjälpen! 

Vill mest påminna och uppvigla till lite läxhjälp. Denna tjänst som skolan erbjuder ligger på tisdagar och torsdagar 15:30-16:30 och leds av vår eminenta kollega och årets pedagog Krister. Ta verkligen chansen att komma hit och få bra hjälp nu när det snart är dags för matteprov… Alla är välkomna!

 

 

Kommande datum och aktiviteter: 

v. 49 måndag. Matteprov. Se info på Schoolsoft.

 

v. 50 Torsdag. Luciafirande. Vi möts i Amfieteatern 8.00. Välkomna!

          Grupp-prov i religion. Mer info kommer

 

v. 51 Torsdag. Avslutning i kyrkan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en skön älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus genom Andreas