Tellus v 48

Tack för ännu en vecka alla härliga Tellusar!

Normer och värden

Den här veckan har båda grupperna träffat ensemblen Circonova och deltagit i forumsspelet Gör nått då!  Forumsspelet är en del i projektet Afrovadå – vadå afrofobi? som genomförs av Adoptionscenter i samarbete med Circonova och med stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Bra jobbat alla modiga och kloka Tellusar som deltog i forumsspelet!

Ett extra fokus på hur vi är mot varandra märks även i SO:n där temat just nu är skolans historia och den här veckan specifikt behandlar ämnet mobbning.

Det är inte bara varandra det är viktigt att ta hand om, även vår fysiska miljö får lite extra kärlek just nu. Förutom att julpynta har vi utsett städstjärnor i varje grupp. Ett stort tack till veckans städstjärnor som tagit ett extra stort ansvar för vår fysiska lärmiljö!


Adventsmys

Eftersom december gjort entré tar vi tillfället i akt och adventsmyser en stund varje dag fram till jul. Vi använder oss av Snällkalendern från Friends vilken ger oss uppdrag som hjälper oss att vara schyssta mot varandra. Vi ser också historiepratarnas julkalender om hjältar och mod. Första avsnittet handlade om Malala och gav upphov till intressanta diskussioner efteråt. Nästa vecka kommer vi bland annat se avsnitt om Rosa Parks, Fadime Sahindal och Wesley Autrey.


Kommande vecka

Vi fortsätter arbetet i respektive ämne.

Grön grupp har boksamtal på måndag – ta med läxläsningsböcker och arbetsbladet ”Jag undrar”.

På tisdag genomför ni i Röd grupp den andra delen av muntliga nationella provet i svenska. Vi startar i klassrummet 8.20 och inleder med förberedelser 8.20-10.00. Efter det rullar schemat på som vanligt med undantag för att jag kommer lyssna på er i smågrupper enligt rullande schema. Samtliga i Röd kommer sluta runt kl 14.00 den här dagen, eventuellt behöver någon grupp vara kvar lite längre beroende på hur lång tid redogörelserna tar.

Under veckan kommer vi avsluta båtbygget i NO/TK och påbörja redovisningarna av arbetet.


Nobeltävling

Nu är det snart dags att dela ut Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativ och du är välkommen med ditt bidrag!

Exempel på bidrag kan vara en text, en låt, en film, en bild, en staty, en uppfinning, en idé eller något annat fantasirikt och kreativt som du skapat. Skriv också en kort text där du motiverar varför just ditt bidrag ska vinna. Glöm inte namn och klass. Alla åldrar får vara med och tävla.

Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativitet delas ut på

skolavslutningen den 21 december 2017. Lämna ditt bidrag till din mentor senast den 15 december!

 

Schoolsoft

Nu när vi närmar oss terminsslut kommer flera schemabrytande aktiviteter genomföras. Kom ihåg att hålla utkik på schoolsoft för mer information.

 

Klubben på jullovet

Klubben behöver veta vilka som ska vara där på jullovet. Följ den här länken för att fylla i närvarotider:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHTyH16m8opmeMoVg8OJSVSO5cIJBK-iJWFZGfFN7RQ5B0wQ/viewform

 

Trevlig helg önskar

Catrin, Fia, Daniel och Krister

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']