Tellus v. 6

 

 

Vilken vecka vi haft. Prov, prov, diagnoser och åter prov! Den här veckan har vi verkligen tagit ut oss ordentligt och kämpat som galningar. Eleverna har varit SÅ duktiga och har verkligen presterat när det väl gäller. Det är med stor stolthet jag ser på hur de tar sig an sina uppgifter på störta allvar och alltid gör sitt bästa. Jag ser hur några river sitt hår, andra får skrattanfall, vissa försöker hålla sin frustration i schack och tillslut, oavsett förutsättningar och utmaningar så är vi alla nu äntligen i hamn. Vi är klara. Vi är alla kämpar och vi är sannerligen ALLA vinnare! Nu är det helg…

Sista delen av fredagen firade vi av med glass i stora lass. En belöning då alla elever (och föräldrar) lämnade in skolundersökningen i tid. Vi fick mycket beröm på expeditionen att vi har så ordningsamma föräldrar och elever som lämnar in i tid och levererade 100% engagemang.

 

Så här ser det ut när vi kämpar och sliter med geografiprov och nationella prov…: 

 

  

 

 

Vilken är den bästa källan av dessa, och varför:

  1. Aftonbladet
  2. Wikipedia,
  3. En faktabok eller 
  4. Youtube 

 

 

 

I fokus denna vecka:

 

 

 

Förutom alla prov så fick vi också äran, att under fredagen, avsluta veckan med dunder och brak och då njuta av ett riktigt häftigt besök ur verkligheten. Malin Ljunggren (Melissas mamma) med kollega Linnea Fors kom och berättade om hur det går till, på riktigt, att skapa en tidning. Så mycket matnyttig information vi fick och SÅ i linje med det vi håller på med här i skolan.

Under besöket fick vi bland annat lära oss om hur det går till att skapa en tidning, hur strukturen ser ut och själva processen samt vikten att att alltid ta hjälp av kompisar för att rätta sina texter:) Vi fick även veta hur strukturen på en artikel är uppbyggd och hur svårt det kan vara att hitta bra intervjufrågor.

Samtidigt fick vi klart för oss att det där med bilder och rättigheter inte alltid är det lättaste att hålla reda på. Får man använda bilder man hittar på nätet hur som helst? Näe, så klart inte, men hur vet man om man får?  Och var hittar man bilder att använda som man är säker på att man får använda och som inte kostar pengar? Här fick vi konkreta tips på hemsidor att använda. Schyst!

En annan rolig sak vi fick reda på var att det faktiskt finns flera elever i klassen som redan varit med i tidningen;) På bild och allt! Minns ni? Här kommer en liten hint…

 

 

I slutet av besöket fick eleverna göra en liten undersökning och använda mentometerknappar för att svara på en del frågor ur föreläsningen. I den sista frågan fick elverna utvärdera föreläsningen och stor marginal låg på ”intressant”, vilket är en mycket bra sammanfattning på detta härliga och häftiga besök! Stort tack Malin och Linnea som tog er tid att komma till oss denna dag för att inspirera och engagera. Ni lyckades!

 

 

 

 

Övrig information:

 

 

OBS NY TID!

På grund av att många klasser valde samma datum att ha sina föräldramöten på, så valde vi att flytta fram vårt möte till den 11/3. Detta för att underlätta för de vårdnadshavare som har barn i fler årskurser än i Tellus.

Det är alltså bestämt att det sista föräldramötet i mellanstadiet med oss eminenta pedagoger går av stapeln onsdagen den 11 mars klockan 18.00. Här tänker vi prata om läget i gruppen, vad gör vi i skolan just nu, nationella prov/betyg samt lite information inför högstadiet. Har ni önskemål på övriga punkter så kontakta oss gärna så kan vi förbereda oss på bästa sätt.

 

Kommande datum och aktiviteter: 

V. 9

LOV! 

 

V. 11

Tisdag 9/3 Skolbio. ”Fight girl”

Onsdag. 11/3. Föräldramöte. 18.00-19:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus, genom Åsa