Tellus vecka 39

Tack för den här veckan Tellus!

 

Veckan inleddes med diskussioner och tankeövningar utifrån en frågeställning kring hur vi är mot varandra i Tellus och vad var och en kan göra för att bidra till att alla trivs och mår bra.

En majoritet av eleverna uppger att de tycker att både klimatet och arbetsron har förbättrats denna vecka och vi pedagoger håller med. Vi är dock inte i mål än och fortsätter arbetet.

 

Grön grupp samt delar av Röd grupp har nu redovisat sina förändringstal och WOW! Vilka retoriker! De leverade välskrivna tal fyllda med patos, logos och etos.

 

Röd grupp har även arbetat vidare utifrån högläsningsboken Fröken Europa. Den här veckan gick vi på djupet i kapitlet som handlar om en resa till Bolsjojteatern under Sovjettiden genom att använda tankerutinen CSI (Colour, Symbol, Image).

 

Kommande veckor är det främst VFU-student Charlotta som håller i svensk- och engelskundervisningen. I engelskan fortsätter arbetet med poetry. I svenskan kommer vi arbeta med boken Som om jag inte fanns av Kerstin Johansson med fokus på tankeskrivande, boksamtal och personligt återgivande texter.

 

Eleverna har fortsatt med sig sina tystläsningsböcker till skolan varje fredag.

 

I SO:n fortsätter arbetet med tågluffen genom Europa. En bra riktlinje är att just nu ha kommit till land tre eller längre. Kom gärna till läxhjälpen för mer hjälp och stöd.

 

I NO:n har vi fortsatt undersöka densitet och flytkraft. Se bildspel från veckans laborationer:

 

 

Vandring tisdag 3/10

Nu på tisdag den 3/10 är det dags för den årliga vandringen. Vi ses utanför simhallen i Gustavsberg kl 9.00 (sovmorgon fram till dess).

Eleverna behöver ha en ryggsäck med matsäck (inklusive dryck) och ett ombyte då det eventuellt kommer bli blött. För övrigt behöver de bra vandringsskor och kläder efter väder.

 

Föräldramöte torsdag 5/10

Välkommen till Tellus föräldramöte nu på torsdag den 5/10. Vi ses kl 18.00-19.30 i Lillgården.

Vi planerar att ge information om schoolsoft, hemsidan, betyg och nationella prov. Om du har en övrig fråga att ta upp på föräldramötet behöver den mailas in till mentor i förväg.

 

Trevlig helg!

/Catrin, Fia, Krister och Daniel

 

 

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']