Tellus Vecka 40

Hej alla Tellusar!

Nu går veckorna fort liksom denna och ämnesmässigt så rullar det bara på!

I svenska och engelska så har vår VFU-student Charlotta kommit igång med att hålla undervisningen. I svenska så har vi börjat läsa “Som om jag inte fanns” av Kerstin Johansson där vi har övat på att se på händelser ur olika perspektiv. I engelska så fortsätter vi med att använda vår kreativitet för att göra egna dikter.

NO: Efter att ha utfört en väldigt mastig och intressant laboration så har vi nu lagt fokus på hur man skriver en laborationsrapport. Vad ska en sådan innehålla och hur skriver man de olika delarna? Detta gör vi med hjälp av samskrivning där vi hjälps åt med hur man kan formulera sig och utveckla sitt skrivande. Vi lär av varandra!

Matematik: Vi har nu haft en diagnos kring taluppfattning för att se om det nu finns några små luckor som vi behöver täcka innan vi går vidare. Vi kommer till att fortsätta med en del färdighets/mängdträning nästa vecka.

Gällande idrotten på tisdag nästa vecka så är det teori inför den kommande orienteringen, därför behövs inte något ombyte!

I tisdags denna vecka så var vi ute på vandring och gick ca 10km! Vilken härlig dag det blev och vi fick även besök av föräldralediga Marie mitt i allt! Vi känner också att läget i Tellus fortsättningsvis förbättras och märker att många nu har börjat landa i sig själva och sin omgivning. Dock fortsätter vi med detta arbete och lägger fokus på våra satta ramar kring klimatet och arbetsron.

Vi vill också passa på att tacka alla er föräldrar för ett bra föräldramöte trots att tiden var lite knapp och vi tar verkligen med oss all feedback ni gav via era Exit-tickets! Ett väldigt detaljerat och fint protokoll från mötet finns på SchoolSoft!

Här är lite bilder från vandringen:

 

Trevlig helg allihopa!

/Tellusteamet

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']