Tellus vecka 40

Hej alla gulliga Teletubbies!

 

Idag var det dags för första delen av provet i Kampen mot Sverige. Väl kämpat allihopa!

 

 

 

Fredagsupplägget var lite annorlunda då det samtidigt var inspelning av Retorikmatchen. Inspelningen gick som vanligt jättebra. Vi är så stolta över er allihopa. Ni har alla bidragit på olika sätt!

 

 

 

 

Förutom Retorikmatchen och SO-prov hann vi med en hel del plugg efter behov samt ommöblering och städning i våra lokaler. Snyggt jobbat!

 

 

 

Bredda och fördjupa

 

På svenskan har vi bland annat gått igenom de muntliga bedömningskriterierna samt övat samtal med extra krut på hur man kan bredda och fördjupa samtal utan att glida ifrån det ursprungliga ämnet.

 

Ni börjar bli riktiga samtalsproffs!

 

 

 

Vandring tisdag 12/10

 

På tisdag är det dags för den stora vandringen. Vi ses kl 08:30 vid Gustavsbergs simhall och avslutar vid Pressbyrån i Gustavsbergs Centrum ca 14.30. Se till att ni har bra skor, kläder efter väder, ryggsäck och en rejäl matsäck med en stor dricka.

 

Halv planeringsdag onsdag 13/10

 

Kommande onsdag har all personal halv planeringsdag och hela skolan slutar därför kl 13.00. Då vi har inspelning av Retorikmatchen på eftermiddagen behöver dock inspelningsgänget stanna kvar till som längst 15.00.

 

 

Vocabulary

 

Idag kom vi överens om att hoppa över Vocabulary test nästa vecka och istället ha förhör på veckans ord tisdag v 42.

 

Föräldramöte 20/10

Vi har bestämt oss för att ha föräldramötet fysiskt här i Lillgården. Mötet börjar kl 18.00. Om klassföräldrar är intresserade av att ordna fika och sälja till klasskassan innan mötet är detta möjligt. Hör av er till oss i så fall!

 

Vaccination Covid-19

 

Alla elever 12-15 år erbjuds vaccin mot covid -19. Om ditt barn ska ta vaccinet här i skolan behöver du lämna in samtyckes-blankett och hälsodeklaration senast 15/10. Mer information samt blanketterna finns på schoolsoft. Vi mentorer har också utskrivna kopior om någon inte har skrivare och behöver i pappersformat.

 

Vaccinationer kommer förmodligen äga rum strax efter höstlovet.

Läxor och prov

 

Nu när vi så smått börjat närma oss höstlovet är det många ämnen som har avstämningar och prov. Håll koll på schoolsoft så att du kan planera ditt pluggande.

 

Klubben hälsar

Dags att fylla i tider för höstlovet!
På höstlovet (v.44) är Fritids- och Klubbenverkamheten öppen mellan den 2 till 5 november för de elever som har fritids/klubbenomsorg.
För att vi ska kunna fördela personalen behöver vi att ni fyller i närvarotider i Schoolsoft. Vill ni vara lediga skriver ni ledigt i kommentarsfältet.
Alla elever som har ifyllda tider räknas som närvarande. De som inte har ifyllda tider räknar vi som lediga.
Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt.

 

Viktiga datum

 

12/10 – Vandring

13/10 – Skolan stänger 13:00, men de som är med och spelar in Retorikmatchen kommer att vara kvar till senast 15:00.

15/10 – Sista dagen att lämna in vaccin-blankett

20/10 – Föräldramöte på plats i Lillgården kl 18:00-19:30.

1-5/11 – Höstlov

 

Trevlig helg!

 

/Johanna, Sofia och Catrin

En kommentar

Kommenteringen är stängd.