Tellus vecka 45

Tack för en bra vecka, Tellus!

 

För oss är ni förstås alltid stjärnor men den här veckan har det varit extra tydligt när Tellus kör-elever uppträtt på Grön Flagg-galan, Nacka Värmdö-posten besökt oss inför kommande reportage OCH Retorikmatchen varit hos oss och spelat in.

 

Vi är så galet stolta över er allihopa och alla era framgångar är helt klart tack vare ert samarbete och er förmåga att lyfta varandra.

 

 

 

Ett tydligt exempel på ert driv och engagemang fick vi se idag när vi diskuterade möjligheten till ibland ha inne-rast i Tellus. Ni samarbetade, undersökte scheman och fokuserade på lösningar som kan fungera för både elever och vuxna med olika behov. Vi fortsätter diskussionen nästa vecka!

 

Den här veckan har vi också testat gamla muntliga nationella prov i svenska, matematik och engelska för att förbereda oss inför proven vecka 47.

 

Nästa vecka

Tisdag 16/11: Grammar test (pronouns)

Onsdag 17/11: Inspelning Retorikmatchen. Prov franska.

Torsdag 18/11: Föräldramöte 18.00-19.30. Vi ses i Lillgården. Välkomna!

Fredag 20/11: SO-prov.

 

Nationella prov 23-25/11

I åk 6 genomför alla elever nationella prov i svenska, matematik och engelska. Först ut är de muntliga proven som vi genomför vecka 47. Övriga delprov i respektive ämne ligger under vårterminen. Här kan du läsa mer om nationella prov i grundskolan:

 

https://www.skolverket.se/undervisning/grundskolan/nationella-prov-i-grundskolan/provdatum-i-grundskolan#h-Nationellaproviarskurs6

 

 

 

Tisdag den 23/11 – Förberedelse

 

Tisdagen är en vanlig skoldag. Ni kommer förbereda era muntliga redogörelser i svenska under lektionstid.

 

Onsdag den 24/11 – muntliga prov i svenska och matematik

 

Onsdagen är en schemabrytande dag. Du kommer bara in den tiden (ca 1,5-2 h) som du har själva provet, för övrigt är du ledig. Schema kommer ut på schoolsoft i början av nästa vecka. Du kan som tidigast börja 8.20 och som senast sluta 14.50 denna dag.

 

Eftersom många onsdagseftermiddagar redan gått bort erbjuder Ayla och Åsa frivillig slöjd för Tellus Grön 12.15-13.35. Du som går i Tellus Grön kan alltså välja att förutom dina prov även ha slöjd på onsdagen.

 

Torsdag den 25/11 – muntligt prov i engelska

 

Torsdag är vanlig skoldag. Alla elever kommer vid något tillfälle under dagen gå ifrån sin ordinarie lektion för att ha nationellt prov i engelska.

 

Lucia på Lemshaga! 

Äntligen har vi möjlighet att fira Lucia igen med vårt traditionsenliga luciatåg. Den 13 December kl 08.00 går firandet av stapeln i vår amfiteater.

 

Kaffe/te och pepparkaka serveras till självkostnadspris i skolans matsal från 07.00.

 

Denna dag ser schemat lite annorlunda ut. Eftersom eleverna börjar tidigare så slutar de även tidigare.
Se schema under v.50 på Schoolsoft.

 

 

 

Klubben hälsar

Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!
23/12 stänger vi 15:00
Vi öppnar sedan den 2/1-22 och har öppet fram till skolstart.
Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt. Två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.
Ha en fin helg allihopa så ses vi på måndag!

Varma hälsningar,

Johanna, Catrin och Sofia

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.