Tellus vecka 47

Hej alla fantastiska Tellusar!

 

Svenskan just nu

Jag tar tillfället i akt och berättar lite om det vi arbetar med på svenskan just nu. Det är muntlig redogörelse som står i fokus och vi inledde veckan med att gå igenom vad som gör en muntlig redogörelse bra. Vi har också lyssnat på två redogörelser som är bedömda på olika nivå (E respektive B) för att efter det, först individuellt och sedan i grupp, ge exempel på vad redogörelsen som är bedömd på E-nivå skulle kunna göra för att nå ett högre betyg. Därefter var det dags för er elever att planera och genomföra egna redogörelser om ett fritidsintresse. För mig som lärare var det en av terminens höjdpunkter att få se era redovisningar samt se hur fin publik ni alla är vilket är en viktig faktor för att våga redovisa. Genom att alla får ta del av så många redogörelser lär vi oss tillsammans som grupp mycket mer så bra jobbat alla fina Tellusar!

 

Nästa vecka fortsätter vi med läsning och muntliga redogörelser. Läxan ligger ju i linje med detta (finns på schoolsoft om du tappat bort) då den handlar om att förbereda en muntlig presentation av en karaktär ur din bok. Ni som är i grupp A redovisar på onsdag den 28/11 och ni som är i grupp B redovisar på fredag den 30/11.

 

För den som är intresserad finns gamla nationella prov på skolverkets hemsida:

https://www.skolverket.se/undervisning/grundskolan/bedomning-i-grundskolan/bedomningsstod-i-amnen-i-grundskolan/bedomningsstod-svenska-svenska-som-andrasprak-grundskolan

 

Om du scrollar ner till Bedömarträning i årkurs 6 finns gamla läs- och skrivprov såväl som muntliga. Under fliken bedöma muntlighet hittar du t ex de muntliga redogörelser vi lyssnade på (samt bedömningsanvisningar till).

 

Kommande datum

Läxor och prov – se schoolsoft (matte, svenska, språk, hemkunskap)

Måndag 26/11: Balett ”Nötknäpparen” (samling vid Gustavsbergsteatern kl 9.45)

alternativt

Måndag 26/11: Fördjupning samt film (samling i skolan kl 9.45).

Tisdag 27/11: Vi har bjudit in våra fadderbarn i Neptunus att ha idrott och NO tillsammans med oss.

Måndag 3/11: Kördag kl 9.30-15.00 för alla som är med i kören

Onsdag 5/12: Muntliga nationella prov i smågrupper

Torsdag 13/12:  Luciafirande i amfiteatern kl 8.00. Välkomna!

Måndag 17/12: Kören bjuder på adventskonsert kl 18.00.

Torsdag 20/12: Höstavslutning 16.00-16.45 i Gustavsbergs kyrka.

Fredag 21/12: Kompledigt för alla elever.

 

Föräldraengagemang

Den 31/1 är det dags för vårens allaktivitetsdag. Enligt tradition brukar åk 6 få möjlighet att välja skidresa till självkostnadspris denna dag. Vi behöver 1-2 föräldrar som driver och bokar sexornas skidresa. Kontakta krister.andersson@lemshaga.se om du har möjlighet att hjälpa till med detta.

 

Som vi pratade om på föräldramötet har vi haft en del grupperingar i Tellus den senaste tiden. Vi är måna om att behålla den goda sammanhållningen som karaktäriserar det här fina gänget och arbetar på olika sätt med detta i skolan. OM det finns någon/några föräldrar som har möjlighet att ordna aktiviteter eller sammankomster utanför skoltid, för alla eller kanske för tjejgruppen/killgruppen, är detta mycket välkommet.

 

Hälsningar från klubben angående jullovet

Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet. Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i schoolsoft. Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.

Lemshaga fritidsklubb stängt: 27-28 december samt 7 januari.

Lemshaga fritidsklubb öppet: 21 december samt 2-4 januari.

Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.

Detta gäller alla barn som är inskrivna på klubben

 

Trevlig helg!

 

/Catrin, Julia, Malin och Niclas

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.