Tellus vecka 50

Hej alla Tellusar!

Den här veckan har tyvärr många elever och pedagoger varit hemma sjuka. Hoppas att ni alla kryar på er i helgen. Varenda en av er är saknade!

 

Trots manfall har vi haft en produktiv vecka i ämnena och det har generellt varit bra arbetsro på lektionerna.

Under svenskan har vi fortsatt skriva på de berättande texterna. Det är så roligt att läsa era berättelser och följa hur ni bearbetar och utvecklar dem. Den här veckan har vi fokuserat på att skriva gestaltande. Istället för att skriva att någon är jätteglad har vi försökt byta ut adjektivet mot verb istället och beskrivit vad personen gör, känner, tänker och säger. På så sätt målar vi med orden och ger läsaren bilder i huvudet.

Det är fortfarande läsning som gäller på engelskan. På SO:n har vi tagit oss från arbete om skolans historia till mobbning och vidare till diskussioner om rasism och fördomar. I matten har vi utvärderat algebra-spel som förra årets sexor gjorde för att öva funktioner och algebraiska uttryck.

 

Ett stort tack till alla er som bidrog till ett fantastiskt Lucia-tåg i onsdags! Vilken lyx att serveras ett så proffsigt och stämningsfullt firande på Lucia-morgonen.

Avslutningsveckan


Måndag

Gårdsrådet ses i NO-salen under mentorstimmen, för övrigt är schemat som vanligt.


Tisdag

Den planerade innebandyturneringen flyttas till januari. Vi i Tellus passar på att ha en schemabrytande halvdag tillsammans. Du kommer få välja mellan att spela innebandy, göra julkort eller arbeta med valfritt arbete. Vi kommer även utvärdera terminen.


Onsdag

Schemat rullar på som vanligt. Klockan 11.50 serverar köket årets jullunch i matsalen.


Torsdag

Terminens sista dag. På förmiddagen kommer vi dekorera – och äta – pepparkakor. Detta gör vi för att fira att både Röd och Grön nått terminens läsmål, bra jobbat!

På eftermiddagen ses vi för julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl 16.00-16.45.

Trevlig helg!

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']