Tellus veckobrev v 11

Tellus!

Vi lyckades hålla överraskningen hemlig till Krister och det var en väldigt rörd Krister även här i denna vecka, att vi firat honom. Kul!

Vi fortsätter in i våren och vi har verkligen vårväder här på skolan. Sol, varmt, kallt, snö, lera, gräsmatta. Det har blivit mer och mer aktiviteter runt fotbollen och vi (Krister) har nu köpt in fler bollar till oss i Tellus. Tänk på att det blir lerigt och blött. Vi vet att ni inte tycker det är så kul med överdrag längre… men tänk på att det är utomhus som gäller på raster, så kläder efter väder.

Svenska

Vi har nu lämnat (nästan helt) området kring dialekter, grannspråk och minoritetsspråk och börjat denna vecka med läsförståelse. Vi kommer att jobba med boken ”Godnatt Mr Tom”. Vi kommer att läsa, svara på frågor och jobba i grupper kring boken. Alla MÅSTE också ha en egen läsbok med sig. Om er bok är slut, tråkigt eller att ni bara vill byta får ni självklart göra det men det gör ni på raster eller er fritid. Vi kommer inte att ta lektioner till detta.

Fantastiskt härligt med dessa läslektioner. Superlugnt och ni läser som bara den!

Vi hade också en sista föreläsning kring dialekter då Desirée från Skåne var med oss på länk och informerade oss om skånskan. Vi fick lära oss typiska ord och framförallt höra hur skånskan låter. Under tiden vi hade denna föreläsning kom även Marianne, vår nya rektor och hälsade på oss. Hon berättade vem hon är och det gjorde hon med hjälp av er och siffror på tavlan. Er uppgift blev att försöka koppla ihop Marianne med siffrorna. Tack Marianne för att du kom och hälsade på oss.

NO

Vi fortsätter med rymden och vi har nu kommit in på jordens rörelser under året. Vi har pratat och tittat på filmer samt Maries egna livefilm om hur årstiderna skapas, hur dygnet uppstår. Varför det finns skottår (att jorden tar 365 dagar och 6 h på sig ett var runt solen). Vart fjärde år blir det alltså 6+6+6+6= 24 h och ett dygn till.

Vi har också jobbat med att jämföra våra stjärnkikare med Uranus.

Simma- Gustavsbergsbadet

Samling 8:20 på plats vid Gustavsbergsbadet. Simhallen har öppet för skolor för att vi ska kunna göra våra simtest, detta då det är en förmåga i idrotten. Alla tar med badkläder, handduk etc. Ingen fri sim eller lek kommer att finnas. Bara motionsdelen är öppen där vi tränar på simningen. En klass kommer att göra det i taget. Den klass som inte simmar kommer att vara på utegymmet med Amanda och Cecilia. Vi går sedan tillbaka till skolan och äter lunch här.

Information från samordningsgruppen

Gällande entréns öppnande i Storgården.

Entrén i Storgården har tidigare öppnats kl 8.00. Det har inte varit en bra uppstartsplats på morgnarna och eleverna har det bättre ute i väntan på lektionsstart. Storgården och Lillgårdens samtliga entréer kommer därför öppnas kl 8.15 på morgonen från v 12. Se till att ditt barn klär sig för att kunna vara ute på raster och inför skolstart.

mvh skolans Samordningsgrupp

Kommande vecka

Måndag-
Tisdag- prov svenska
Onsdag-
Torsdag-
Fredag- simma

Kommande

1/4- skärtorsdag- skola som vanligt men fritids stänger kl 15:00. Alla lektioner går som vanligt (ni slutar alltså röd: 15:20 och grön: 15:40
2/4- Långfredag- ledig dag
v 14- påsklov

Ha en trevlig helg

Krister, Amanda, Cecilia och Marie