Tellus veckobrev v.11

Hej allesammans!

Normer & värden – Mentorstiden

Nu är de igång! Rastaktiviteterna! Alla elever har varit med och planerat något man ska ta ansvar för och under veckan har vi kunnat sätta igång flera olika! Nu siktar vi på att få alla aktiviteter att bli av!


Vi jobbar också vidare med våra samarbetsövningar och denna vecka handlade det om att tillsammans planera och bygga något tillsammans. Det var kul att se att så många fann vägar in i arbetet! Många kluriga lösningar fick vi också se prov på! Som vanligt ”- Starkare tillsammans”!

Nästa vecka ska vi samtala om vad det innebär att leva med Downs syndrom och vad vi kan göra för att påverka normerna som påverkar situationen. Vi kommer så klart att rocka sockorna på tisdag!
På måndag hälsar vi vår nya klasskompis välkommen och vår kära kollega Daniel varmt välkommen tillbaka till oss! Daniel kommer nu ha matten terminen ut med oss i Tellus.

SO

Vi har nu landat långt tillbaka i tiden, på en plats som dessutom är långt från oss, nämligen i Faraos Egypten. Här befinner vi oss för att fånga upp de viktiga tankar som talar om hur man ska leva enligt judendomen. Mose är personen som vi behöver få koll på och med kunskaper om detta kommer vi sedan att ta reda på mer om vad det innebär att leva som jude/judinna.

Under vecka har vi också stannat till vid den film vi såg förra veckan. Filmen ”Den gröna cykeln” gav inblickar i en annan kultur och en annan religion där andra normer och regler gäller. Här fick vi en inblick i hur livet kan se ut för ungdomar i Saudiarabien. Alla har fått chansen att tänka kring denna film och skriva ned frågor som vi kommer ta tag i och gå vidare med.

Simning

I veckan som kommer båda klasserna att under torsdagen simma under idrotten. Första och sista lektionerna är som vanligt.
Detta betyder att man denna dag behöver ha simkläder och matsäck. (vi hinner inte till mattiderna denna dag). Mer info i Schoolsoft

Nya kläder/skor – ny märkning

Ja det är härligt med vår och kanske dyker det upp nya saker i garderoben! Glöm då inte att märka och då främst nya ytterkläder och skor. Vill också påminna om att skolan inte ansvarar för kläder,/skor vilket gör att man som vanligt bör tänka på att se kläder/skor som värdesaker. Undvik om möjligt därför dyra kläder och skor!

Ledigheter

Fram tills sista nationella provet se nedan bevilja vi som vi tidigare nämnt inga ledigheter:

Matematik B+C mån 3 apr 2017

Matematik D+E ons 5 apr 2017

engelska B ons 3 maj 2017

engelska C fre 5 maj 2017

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']