Tellus veckobrev v 13

Tellus

Dags för efterlängtat påsklov. Passa på att vila, njut och framförallt LÄS!

Lemshaga läser

Vi svensklärare på Lemshaga vill ju så klart uppmuntra alla elever till läsning och har nu kommit på ett ypperligt sätt att få alla elever till att läsa. Vi ska tävla! Alla elever har fått hem ett läsprotokoll som ska fyllas i. Tävlingen går ut på att varje klass på skolan ska fylla i hur många sidor som eleven läser som sedan summeras ihop. Den årskurs som har läst flest antal sidor vinner! Tänk också på att ni som brukar lyssna kan göra det. Då räknar man 1 inför 1 sida.

Läs, läs och åter läs. Ni är inne i detta nu så ta tillfället i akt att njuta av skön läsning.

Svenska

Vi fortsätter att jobba med Godnatt Mr Tom. Vi har både läst enskilt och med Marie. Vi har också jobbat i grupper om boken där vi har fått diskutera frågor och styrka med utdrag ur boken. En läxa ligger nu på Schooslfot som gäller över lovet, att läsa. Tänk på att ni kan skriva i det i lästävlingen!

NO- kemi

Vi har kommit vidare i våra NO-ämnen och nu börjat med hållbar utveckling. Jag har valt att vi ska koncentrera oss på plast. Vi började med att fundera på vad vi använder plast till

Vi har nu kommit vidare kring hur länge olika material tar för att brytas ned, eller hur var det nu. Gör alla material det… Vi har tittat på ganska många, men korta, filmer om plast i haven samt om hur man gjorde förr när man pratade om sjövett och skräp.

Dagen slutade med att vi kom in på hur djuren påverkas av plasten. Vi fick lära oss om att många djur tar plast som mat av misstag. Sjöfåglar kan tex. sedan inte bajsa ut det utan stannar kvar i magen vilket gör att de kan dö av svält.

Idrott

Under veckan har redovisning av området takt och rytm avslutats. Alla elever har varit indelade i grupper och varje grupp har fått välja en låt och dans som de ska lära sig koreografin till. Detta redovisades under veckan. Kul att se hur mycket kraft, energi och fokus ni valt att lägga ned på detta.

Ha nu ett superhärligt påsklov

Amanda, Krister, Cecilia och Marie