Tellus veckobrev v.13

Hej allesammans!

Cristin tillbaka!
I måndags kunde vi alla glädjas åt att Cristin var tillbaka, hurra! Hon såg också till att veckan startade med snudd på sommarvärme!

Normer & värden – mentorstiden
Vi kunde denna måndag kicka igång en elevidé som handlar om att öka fokus under våra lektioner. Det är en nygammal idé de plockade upp som vi kallar “Makaroniburken”. Vi sätter fokus på starter, genomförande och avslut på lektionerna. Lyckas vi skapa bra fokus fylls burken på. Målet är att med mer fokus kunna nå längre och som en bonus kommer eleverna att få vara med och tänka ut vad vi ska göra en eftermiddag när burkarna är fulla! (under veckan har det redan fyllts på i burkarna!!)
Vi hann också testa en övning som testade en hel del olika förmågor kolla länken! Klicka här

SO
Mer religion!!! Vi har nu skaffat oss en blid av vad det innebär att leva som kristen och vad det innebär att leva som jude/judinna. Kring detta har vi jobbat med jämförelser och hur man kan utveckla sina likheter och skillnader. Denna förmåga är central i religion som vi är mitt uppe i nu. Vi smyger igång hinduismen denna vecka och här väntar många spännande inslag som redan höjt en del ögonbryn!!

NP på måndag och onsdag
Nästa vecka är det dags för nationella prov igen! Sovmorgon som vanligt på måndag och sedan kör vi och nu är det matte som gäller!! Sedan är det onsdag som vi kör resterande delar i matte! God natts söm och kanske lite mellis dessa dagar!?

När veckan tar slut firar vi att det är dags för påsklov!!

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Tellusteamet

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']