Tellus veckobrev v 17

Tack för en bra vecka Tellus!

Normer och värden

Den här veckan ägnade vi mentorstimmen åt att planera aktiviteter att genomföra för att dra in pengar till välgörenhet under skolans dag den 9/5. Ni hade många bra och kreativa förslag!

 

Ämnen

Arbetet i ämnena rullar på. denna vecka har ni ju bland annat repeterat inför nationella provet i engelska, arbetat med Stormaktstiden på SO:n, fortsatt evolutionsarbetet i NO, konstruerat problem i matten och designat förpackningar på bilden.

I svenska har vi arbetat vidare med Eldens hemlighet samt lärt oss mer om Nordiska språk och svenska dialekter. Väl kämpat på det svåra dialekt-quizet allihopa! Framöver kommer vi förutom att fortsätta läsa Eldens hemlighet även lära oss mer om subjekt, predikat, objekt, adverbial samt huvudsats och bisats.

 

 

Nästa vecka

Nästa vecka inleder vi med två lovdagar och startar sedan upp på onsdagen med nationella prov i engelska. Torsdagen är vanlig dag och sedan är det nationella prov igen på fredag, även denna gång engelska.

Skolböcker

Vi saknar en del skolböcker, leta gärna hemma och se om ni hittar samhällskunskapbok, religionsbok, mattebok och skönlitterära böcker du lånat från skolan.

 

Vårens nationella prov

6/2 NP svenska – genomfört

8/2 NP svenska – genomfört

10/4 NP matematik – genomfört

12/4 NP matematik – genomfört

2/5 NP engelska reading, listening

4/5 NP engelska, writing

Viktiga datum

9/5: Skolans dag kl 12.00-15.00. Föräldrar är välkomna att besöka verksamheten.
10-11/5: Lov
14-16/5 Studiedagar
17/5: Omvärldsdag med Operation Lemshaga. Elever i åk 6-9 kommer att vara befriade från skolarbete och istället få i uppdrag att dra in pengar till ett välgörande ändamål denna dag. Det betyder att du som elev behöver ordna så att du den 17/5 har ett arbete du kan utföra mot betalning (riktmärke 100:-). Det kan vara på en arbetsplats eller i hemmet.
6/6: Lov
11/6: Klassens dag
14/6: Avslutning

 

Vecka 20

Om det är så att det kliar i restarmen vill vi redan nu flagga för att vecka 20 kan vara en bra vecka att passa på att vara ledig på då det den veckan bara är fredag 18/5 som är vanlig skoldag.

 

 Trevlig helg!

/Catrin, Krister, Daniel, Fia och Johanna

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']