Tellus veckobrev v 2

Tellus

Snö, snö och åter snö. Äntligen blev det snö i naturen och på vår skola. Det har varit full aktivitet här just på grund av snön. Lek, byggande, grävande, letande och så vidare.

Många av våra lektioner har haft ett vintrigt tema. I idrotten har ni haft vinterjoggen samt snölek. I NO har vi haft utelektioner och letat efter spår i snön efter olika djur.

Vi har tagit en liten paus i rymdarbetet just för att kunna använda oss av snön för att se hur djuren anpassar sig för vintern. vi började med att vara ute och leta spår i skog och mark. Vi hittade lite allt möjligt. Både boplatser, spår i form av ”fotavtryck” av olika djur, vi hittade också spillning, kiss och bajs. Vi har också sett hur djuren får göra för att kunna leta mat nu när snön lagt sig.

Detta kommer vi att arbeta vidare med under nästa vecka innan vi går in på rymden igen v 4.

Vi har också tagit en paus under eftermiddagen på torsdagen. Det har verkligen sprätt i er denna vecka när det varit snö ute och det enda ni velat har varit att vara ute. På torsdagen bröt vi lektionerna för att just vara ute med varandra och ta vara på snön.

Håll koll på:

Nästa vecka, v 3, går vi in i en ny period, period 3. Det har och kommer att ske lite förändringar i schemat. Både när det gäller tider men också ämnen. Vi byter slöjden till exempel.

Håll också koll nu på Schoolsoft, era läxor och prov. Allt läggs upp där.

Ut och njut, ta vara på snön och ha en härlig helg

Krister, Cecilia, Amanda och Marie

En kommentar

Kommenteringen är stängd.