Tellus veckobrev v.2

Hej!

Vi är tillbaka! Vi är igång! Nu kör vi!

Starta på en tisdag…innebar denna gång att vi mentorer fick mingla med er eleverna ute innan skolstart för att få en chans att se er! Detta för att våra sp/fr-lärare ville ha er första timmen. Vi lyckades dock senare under dagen fånga upp er för att berätta om att allt nytt spännande! Exempelvis:

Nytt schema, som vi tror landat till det bättre!

Nya vuxna i Tellusteamet! Sofia D ny mentor och sv/en-lärare. Sofia R (Fia) är vår nya resurs. Cristin ny mentor och No-lärare. Jonas vår musiklärare har en ny vikarie som heter Per-Åke (P-Å). Alla dessa har hunnit presentera sig och är laddade att hänga med oss på vår resa mot högstadiet!

Nya skåp som alla nu flyttat in i! Låsen börjar komma på plats och vi har samtalat om varför vi i första hand har lås med nyckel i klasserna. Dessa kommer hjälpa er elever att känna sig trygga när ni lägger undan telefonen hela dagen. Telefonerna kommer vara avstängda hela dagen vilket innebär att ni föräldrar inte kan nå eleverna under skoltid.

Alla dessa nyheter tar vi med oss in i denna nystart som vi ser som en start på resan som kallas högstadiet!

Utvecklingssamtal start v.4

Äntligen dags igen! Det ska verkligen bli kul att få sitta ned och i lugn och ro få prata mer med er elever och föräldrar! Tider dyker som vanligt upp i Schoolsoft med start idag. Vi förbereder som vanligt eleverna i skolan så de ska kunna håll i sina samtal. Som vanligt är läxan att under nästa vecka gå igenom det man skrivit tillsammans med er vuxna där hemma. Då kan ni föräldrar lättare göra er läxa dvs att fylla i er del i Schoolsoft!

Allaktivitesdag/skidor

Det närmar sig allaktivitefdag den 6/2. Under nästa vecka kommer det hem en blankett för val. Vi undersöker nu om det finns intresse i Tellus för en skiddag. För att denna ska kunna bli av måste tillräckligt många vara intresserade. Vill man ha denna skiddag måste ni vårdnadshavare gå in i Schoolsoft och anmäla intresse där (genom att svara på den nyhet som ligger där). Senast söndag måste detta ske och är det tillräckligt många som visat intresse kommer detta att vara ett valalternativ under allaktivitesdagen.

Livskunskap:

På torsdag nästa vecka 19/1 kommer Tellus grön ha livskunskap. Livskunskap är något som alla elever (åk 6-8) i Värmdö kommun erbjuds och det i Kyrkans regi. Här jobbar man med allmänmänskliga livsfrågor. (mer info efter besöken) Självklart är vi vuxna från skolan med under dessa tillfällen för att kunna följa upp det vi jobbar med på plats!

Praktiskt: (Tellus grön)

8:30  Samling vid Ingarö församlingsgård

11.30 Gemensam buss till skolan för lunch

Eftermiddag följer vi schemat

Tellus röd kommer ha motsvarande upplägg den 26/1

Praktiskt: (Tellus röd)

8:30  Samling vid Ingarö församlingsgård

11.30 Gemensam buss till skolan för lunch

Eftermiddag följer vi schemat

Vi önskar nu er alla en fantastisk helg och vi ser redan fram mot att köra vidare med er på måndag!

Vi bli starkare tillsammans!

/Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']