Tellus Veckobrev v.3

Tellus veckobrev v.3

Tack för ännu en bra vecka Tellus! Många rosor till er! Se och läs nedan om massor av fina insatser! Ett litet ris dock: ta på varma kläder och respektera regeln med mobilfri uterast! Frisk luft och rörelse på rasterna ger bättre ork och högre fokusförmåga på lektionerna.

Veckans tips 1: Tipsa om en rolig uteaktivitet som passar trots vinter? Skriv i kommentarsfältet.

Matten och NO:n

På matten arbetar vi nu med proportionalitet och olika samband. Dessutom diskuterar vi och räknar kring olika varors jämförpris. På bild Tellus genomtänkta idéer till varför jämförpris är bra. Se även bilder från en vasgrafslab – vi hällde vatten i olikformade vaser, mätte vätskenivån, förde in koordinater i diagram och skapade sedan noggranna grafer. Vi kom även in på ytspänning 🙂

 

På NO:n har vi inlett ett arbete med människokroppen i fokus – hur fungerar hjärtats delar? Vad gör blodet i kroppen? Hur påverkas puls och andning av vila eller ansträngning. Intresset har varit på topp med många intressanta tankar kring organens funktion och betydelse för kroppen, frågor om olika sjukdomar och hur de kan drabba, organtransplantation med mera. Tanken är att alla elever kommer att få fördjupa sig i en valfri sjukdom och hålla en kort presentation om den för kamraterna. Föräldrar som är kunniga i medicin på något sätt (sjukvård, geriatrik, sjukgymnastik) är hjärtligt välkomna att komma och berätta! Hör av er till Malin.

Veckans tips 2: Tipsa om någon spännande sjukdom att söka fakta om! Skriv i kommentarsfältet.

 

Tellus spelar Fair Play Cup och bakar

Vilket gäng vi har! Bra innebandyspel, lagom tuffsnällt spel i de flesta fall, många peppande schyssta kommentarer och härligt rungande hejaramsor. Dessutom till lukt och smak av hembakta kakor 🙂

Kommande vecka:

Livskunskap Tellus grön förmiddag tisdag 22/1. Samling 8.20 vid Ingarö kyrka. Lunch i eftermiddag i skolan. Glöm inte utejogg.

Hockeymatch på Hovet onsdag 23/1

Svenska damernas ishockey match på Hovet med autografsignering efteråt. Djurgården mot Luleå. Matchen börjar 15:30. Vi åker ifrån skolan kl. 13:24. Eleverna åker hem själv från Slussen. Ha varma kläder och medtag rejält mellis, lite snacks eller en peng. Vi kommer att kunna handla och äta lite innan i Globens Köpcentrums Food Court med bl.a. McDonalds. Vi räknar med att vara tillbaka på Värmdö ca 19.00 så det blir sen middag.

För de elever som ej kan närvara gäller att förälder meddelar detta i förväg.

Veckans tips 3: Vilka vinner? Djurgården eller Luleå? Skriv i kommentarsfältet.

 

Veckans idrott: kläder för utejogg tisdag för grön och torsdag för röd – ni behöver lagom varma kläder och rejäla skor.

 

Utvecklingssamtalsdag 30/1 samt före 11.30 den 4/2. Bokning görs på schoolsoft.

 

Allaktivitetsdag 31/1 enligt tidigare info.

 

Våga Visa-enkät i år 3 och 6. Vi skickar kommande vecka med eleverna en enkät som ska vara tillbaka i skolan senast 6/2. Vi blir glada om ni fyller i den så noga ni kan därhemma då sammanställningen blir ett värdefullt redskap i vad vi behöver utveckla och en pepp till vad vi gör bra.

 

Vänliga hälsningar Malin, Catrin, Julia och Niclas

 

Blänkare:

Föreläsning Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30

Några gånger om året utvidgar vi föräldrakoordinatorsmötet och går ut med en allmän inbjudan till en kväll med fokus på skolans pedagogiska profil. Denna gången är det Cecilia Högsveden-East som kommer att tala om skolans Reggio-Emiliainspiration. Om ni vill delta vill vi att ni anmäler er senast den 1:a februari via Schoolsoft. Detta för att kunna ordna lämplig lokal.

Välkomna! önskar Föräldrakoordinatorgruppen

 

För dig som går på Klubben: 

Onsdag den 30/1 är det utvecklings-samtalsdag och ordinarie lektioner utgår. Fritids och Klubben ansvarar för verksamheten denna dag. För att kunna planera inför dagen behöver vi veta om ditt barn ska vara närvarande denna dag.

Var god skriv en kommentar i schoolsoft under mina tider: Ledig alt. Närvaro senast onsdag den 23/1.

Hälsningar Fritids och Klubben

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.