Tellus veckobrev v.4

Hej allesammans!

Normer & värden

I måndags testade vi ett ”nytt grepp” under mentorstiden. Vi kallar det klasstermometern och det är en enkel glasburk som vi samlar lappar i. Lapparna har 3 färger som eleverna ska välja mellan och sedan lägga i burken. Färgerna ska signalera hur man ställer sig till den fråga som är aktuell för dagen t ex hur stämningen i klassen varit den senaste veckan. Med färgerna i burken som grund kan vi sedan diskutera orsakerna till ”färgmixen”. På detta sätt kan vi ta ”temperaturen” och snabbare fånga upp viktiga frågor/tankar.
Under passet hann vi också ha ett första klassråd för att fånga upp aktuella frågor som behöver jobbas med framöver.

Måndagen innehöll också ett första möte för våra kamratstödjare. De kommer från och med nu träffas kontinuerligt. Skolan har haft sådana i de äldre åldrarna sedan tidigare men vi utökar nu detta även till de yngre klasserna! Vi berättar mer längre fram.

SO

Även i so har vi fått ett innehåll som passar under normer och värden! Vi har startat ett område som innehåller både samhällskunskap och religion. Innehållet handlar om just normer, regler, lagar, göra rätt/orätt och hur man är en god människa. Utifrån detta startar vi med oss själva och i hur vi pratar med varandra och vilka signaler språket.

Livskunskapen

För andra veckan rad var en klass iväg på livskunskap. Temat var känslor och hur man via dessa kan få syn på sig själv. I bra och intressanta samtal och via övningar kring detta synliggjordes känslornas betydelse för de som var på plats.

Kvalitetsundersökning

Kommunen har bestämt att vi från och med i år ska ha kvalitetsundersökningen av alla i skolor i åk 6 (tidigare åk 5). Bakgrunden är att en nationell undersökning ska göras i åk 5. Detta innebär att vi får chansen att utvärdera oss även detta år! Viktigt därför att alla gör denna undersökning för att vi ska få tillförlitliga svar! Tack på förhand!

Utvecklingssamtalen

Vi är snart i mål med dessa och vi tackar för alla härliga möten så här långt!

Föräldramöte (boka datum 22/2)

Vi vill bjuda in till terminens föräldramöte. Denna gång få vi chansen att ta del av en föreläsning i anslutning till detta möte (uppdaterad föreläsning av Maria Dufva). Dock innebär detta att flera klasser har möte samtidigt vilket kan göra att vissa föräldrar behöver planera logistiken.

Datum att boka: 22/2

Vi återkommer med mer info!

Nationella prov

Vi närmar oss nu nästa nationella prov (datum hittar ni enkelt på Skolverkets hemsida) och vi påminner om att vi inte beviljar ledigheter fram tills dessa är avklarade.

Allaktivitetsdagen:

De som planerar att följa md till Romme behöver gå in i Schoolsoft för att där få det bokningsnummer ni behöver. All info du behöver finns där och skulle något saknas kan ni maila till cristin.axorn@lemshaga.se

Kommande aktiviteter:

  • Allaktivitesdagen 6/2
  • v.9 sportlov

Ha en fantastisk helg!

/Tellusteamet

Vi har fått igång några roliga event som vi siktar på att få flera av!

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']