Tellus veckobrev v.41

Hej!

Normer & Värden
Ny vecka och nya möjligheter! Vi satte därför igång direkt med mer studieteknik. Vi hann också med att förbereda en viss persons avsked… (se nedan).

Orientering
Spännande värre att komma lite längre från skolan i veckan…även Ninna fick sig en lång härlig promenad! Alla välbehållna och vi har nya erfarenheter av orientering.

Sv

De återberättande texterna om Ängsholmen är nu klara, d v s genomlästa och rättade, samt att jag har kommenterat dem.
Eleverna har gjort en mycket bra jobb med texterna som de har arbetat med på ett ambitiöst sätt.

Inom kort kommer en bedömning av texterna finnas på Schoolsoft.

Nu är vi igång med arbetet med läsning av egen skönlitterär bok både i skolan och som läsläxa (30 min). Vi startar alla svenska-lektioner med tyst läsning i egen skönlitterär bok. Den har fungerat mycket bra!

Läsprotokollet har delats ut och om någon behöver ett nytt så finns det i klassrummet. Denna fredag, vecka 41 (fredag), har alla visat upp sina läsprotokoll för mig. Läsprotokollen ska sedan användas fram till vecka 49. Nästa avstämning (visa upp protokollet) är vecka 45.

Tider framöver kommer vi att jobba mycket med de olika lässtrategierna, samt med repetition av ordklasser.

Vi jobbar just nu mest med den s k “Cowboystrategien”, där man efter varje läst avsnitt i skönlitterär bok, sammanfattar med först, sedan och sist.
När det gäller sammanfattning av faktatext, tar vi ut viktiga nyckelord (stödord) i texterna.

Titta gärna på LPP:n som ligger på hemsidan” och i Schoolsoft; uppgifter.

SO
Nu ska vi avsluta historiajobbet för hela året. Vi ska ta oss från en situation där vi som land var som störst till en situation där vi är betydligt mindre och betydligt fattigare! Vi landar då i 1800-talet och det som kommer bli starten på resan mot ett av världens rikaste länder (denna resa sker dock i högstadiet).

Nick och Nadja
Ett avsked och välkomnande har vi hunnit med i veckan. I onsdags fick vi en härlig stund tillsammans med Nick när han och vi tog avsked. Han sade några värmande ord till oss om bla att han aldrig kommer glömma oss!
På samma dag och mycket glädjande kunde vi välkomna Nadja, vår nya resurs! Hon kommer få chansen att presentera sig själv längre fram!
img_4818 img_4825 img_4837

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Tellusteamet

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']