Tellus veckobrev v.43

Hej allesammans!

Då var vi framme vid höstlovet allesammans (kanske inte ni föräldrar)! Om vi blickar framåt går vi en härlig tid tillmötes när vi jobbar oss fram till jul! Blickar vi bakåt ser vi en höst som innehållit många nya möten och många chanser att lära känna nya personer, vilket gör att alla nu börjar få lite koll på varandra. Den resan fortsätter efter lovet och vi mentorer skissar nu på olika sätt att bygga vidare på alla nya relationer. Vi ser fram mot att nystarta efter lovet igen!
Se till att ni elever också är med från start, har ni alla viktiga saker ni behöver? Har ni koll på era mål?

Normer och värden
Veckans mentorstimme innehöll presentationer av elevernas jobb med olika frågor. Blir det “Makaronerburk” igen? Efter detta lyfte vi frågan om läxor och prov som eleverna gärna velat tala om. Här lyfte vi fram tankarna som mentorerna har om hur vi kan underlätta (läs förra veckobrevet). Vi kollade också framåt för att se vilka läxor vi hade i veckan. Under veckan testade vi också  läxtimmar med SO (inför provet) och matte. Kul att se alla som var på plats och vi kunde få lite mer förståelse för vad som var viktigt, kul!

Dags för en dag med dans/teater
Efter lovet, fredag v.45, kommer vi få chansen att komma iväg på dans/teater. Kommunens kultursatsning ger oss denna termin:

“Koreografin”

av/med: Dansgruppen Utmana

I “Koreografin” utforskas världen genom rörelse. Gruppen undersöker tillsammans med eleverna sättet vi rör oss på, om hur det kan påverka vad vi tänker, ser och känner. Ensamma och tillsammans provar vi oss fram, vi gör om och vi gör alltid rätt. Framträder KOREOGRAFIN. Eleverna delas in i halvklassgrupper, max 16 personer. Workshopen pågår i ca 30 min.

OBS! KOREOGRAFIN är en interaktiv scenkonstföreställning som bygger på alla elevers och er medverkan. I en liten grupp får du följa instruktioner via hörlurar där en röst berättar vad du ska göra och hur du ska röra dig. Små och stora möten uppstår när rösten får vägar att korsas, blickar att mötas, och får händelser och rörelser att sammanfalla. Välkomna!

Vi kommer åka i omgångar för att vara med detta. Den sista gruppen kommer sluta på plats i Gustavsberg ca.13.40. (grupper informerar vi om på måndag v.45 och då även i Schoolsoft)

Fadderträffar
Efter lovet kommer vi också få chansen att träffa våra fadderbarn igen. Nu träffas vi i små grupper som delar en stund tillsammans med de små.

Föräldramöte
Äntligen dags! Vi bjuder in er alla tellusföräldrar till föräldramöte den 16/11, kl 18.00-19.30. Vi ses i Lillgården.

Ha en fantastisk helg allesammans och ett underbart lov för till er som får ha det!

/Tellusteamet

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']