Tellus veckobrev v 47

Tellus

Måste börja prata om de muntliga nationella proven vi genomförde under onsdagen. Vi är så vansinnigt stolta över er. Vi har kommit så långt. Det var många fina samtal som flöt på bra och många tog till sig att det faktiskt var ett ganska speciellt prov, något vi bara gör en gång. Däremot hade vi tränat mycket på liknande situationer, att samtala i olika sammanhang och det syntes!

Torsdagen var en dag vi alla kände av. Många var trötta efter anspänningen under onsdagen, både bland elever och oss lärare (Marie och Madelene). Dagen fortsatte ändå med vanliga lektioner.

SO

I SO har det varit redovisningar kring det amerikanska valet. Eleverna själva har förberett sig 2 och 2 kring bägge partierna. De har sedan fått valda punkter från Krister om vad partiet står för. Sedan har de fått i uppgift att själva reflektera över vad de tycker om partiets synpunkter, hitta likheter/skillnader och kunna dra slutsatser. Detta resulterade sedan i en redovisning för klassen.

Hemkunskap

I hemkunskapen har två grupper nu bakat sina delar till sitt pepparkakshus. Detta ska sedan monteras ihop och dekoreras. Vi fortsätter med detta (bygga ihop och dekorera) v 49 då alla grupper har hunnit baka sina pepparkakshus. Måste medge att det nu luktar fantastiskt gott i mitt klassrum och i lärarrummet där vi har placerat ut alla pepparkasdelar.

NO

I NO är vi nu färdiga med området kring sex- och samlevnad. Det sista vi gjorde var att alla skulle göra en serie utifrån ett ord. I serien skulle det framgå vilket ordet var tillsammans med en enkel och tydlig förklaring. Även ett dokument där eleverna resonerade kring källorna de använde skull finnas. Varför var källan trovärdig och bra att använda.

Nu ska vi gå in i ett nytt område och i ett nytt ämne, rymden i fysiken.

Hälsningar från Klubben

Anmälan inför närvaro på Klubben på över jullovet är nu igång. Sista anmälningsdag är 6 dec. Detaljerad information om ex. öppettider för Klubben finns på Schoolsoft.

Njut nu av helgen och få lite sol som eventuellt kommer på söndag

Amanda, Cecilia, Krister och Marie

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.