Tellus veckobrev v.50

Hej!

Vi närmar oss finalvecka, men först lite om veckan som gått!
Normer & värden:
Under veckan fick vi ta del av bilder från vår kontaktskola i Kenya. Jambo toto. Med dessa kunde vi få lite mer information om hur det är på plats och vi fick ytterligare förståelse för hur andra barn har det i världen. Vi kommer nu börja diskutera hur vi vill jobba vidare med denna kontakt. Det talas om att göra en liten insamling till förmån för skolan redan nu vid julavslutningen.

Under tisdagen fick vi chansen att efter Luciatåget smyga iväg in till stan! Målet var Kulturhuset och Stora scenen och vi skulle få se Mio min Mio. Med storslaget sceneri och bra effekter togs vi genom äventyret och i pausen kom några att hamna i intervju med SVT, kul! Kul var också att vi fick beröm av äldre teaterbesökare (vi hade fantastiska elever) och det blev inte sämre att vi satte skolrekord i att ta 50 elever från Stora scenen till bussen vid Slussen på 13 min! Avslutar med att tacka Lennart som gjorde detta äventy möjligt!

V.51 – sista skolveckan 2016

Måndag – fadderdag (Lemshaga)
Startar: 9.30
Slutar: 13.15
Under dagen kommer vi träffa våra fadderbarn för årets sista träff. Fadderbarnen kommer ta med sig sina faddrar till en av de stationer som finns att göra. När vi lämnar våra fadderbarn kommer vi mentorer att ta hand om klasserna och då förbereda bla Fair play cup.

Tisdag – skridskodag (Gustavsberg)
Startar: 9.30 (samling Ekvallen)
Slutar: 13.15 (avslut Ekvallen)
Medtag: matsäck, dryck, gärna skridskor, hjälm (krav för åkning), klubba, kläder för väder, något att sitta på.
Vi kommer orda för skridskoaktivitet hela dagen och runt dessa finns även kringaktiviteter. Vi håller tummarna för härligt uteväder!

Onsdag – allt händer dagen… (Fair play cup, julbord och skolavslutning)
Startar: 8.20 i Lillgården
Slut: ca: 14.30

Denna dag spelar vi innebandy i fair play cup. Det är bra om ni kan komma ombytta denna dag. Se dock till att ha med er ombyte ifall ni inte hinner hem innan avslutningen.
Under dagen ska vi ge järnet för att klasserna ska vinna fair-play-bucklan! Vi ser dock till att äta det traditionella julbordet under dagen.

Skoldagen avslutas ca 14.30 och vi ber er anmäla via länken hur ni gör denna eftermiddag när det gäller hur man tar sig till kyrkan:
Anmälan (klicka här)

Avslutningen (onsdag)
Börjar 16.00 -16.45 och denna följs av betygsutdelning till Tellus i kyrkan (Sedan jullov).
(Storgårdens elever (åk 4-6) kl.16 -16.45 Mellangårdens elever (Pluto + åk 1-3) kl.17.15-18.00 Ladans elever (åk 7-9) kl. 18.30-19.15.)

Info från moderna språk
I Schoolsoft finns bra information från fra/sp om hur de jobbar med matriser i åk 6. Gå gärna in och läs!

Detta är terminens sista veckobrev och vi vill tacka för terminen och önska alla en härlig 4.e advent!
Vi önskar er alla en god jul och gott nytt år när vi ses i kyrkan på onsdag!

Terminsstart elever: 10/1, kl 8.20 i Lillgården.

/Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']