Tellus veckobrev v.6

Tellus veckobrev v.6

Tack för fortsatta fina insatser Tellus!

Tack för trevliga utvecklingssamtal där ni själva förberett bra med goda tankar kring styrkor och mål att sätta framåt. Det är alltid lika positivt att få träffa er och era föräldrar och prata om era tankar och känslor kring skolan. Vi mentorer ska göra vårt bästa för att stötta er i satta mål och i att ta till oss av synpunkter och idéer.

Roligt är också att få ta del av Tellusklassens fina kämpande med de nationella proven i svenska i veckan. Ambitiöst och målmedvetet. Heja! Att tänka på är dock att ytterligare respektera kamraternas behov av arbetsro när du själv skrivit klart. Ta med bra kläder för väder och gå ut så löser denna del sig av sig självt. Vi har uterast!

Matten och NO:n

På matten har vi arbetat med en del grunder som behövs för kommande problemlösning i matte (enhetsomvandling och avrundning samt användande av miniräknare) och även repeterat metoden ”Bar Modeling” i grupp som visuell hjälp vid problemlösning. Se några fina exempel:

 

På NO:n fortsätter vi arbetet med människokroppen. Hur fungerar matsmältningen? Vilka olika delar hjälps åt för att ge cellerna energi? Vad är det i maten vi behöver? Kommande veckas läxa handlar om att repetera kroppsdelars namn, placering och till viss del funktion. Att sprida ut träning och plugg gör att fakta fastnar över tid. ”Repetition är kunskapens moder” är ett talesätt som det finns en del sanning i.

Vi har också genomfört en smak-lab där vi under många fniss och en del ”urk” och ”slurp” testat luktsinnets och synens betydelse för smaken. Se bilder.

Du som missade den lektionen får gärna se filmen ”Uppdrag Kroppen – Matsmältningen” för din egen skull – Hur majs blir bajs.

 

 

Kommande vecka:

Tis: Prov i moderna språk

Tor: NO-läxa (träna organens namn) samt matte-göra-klart om du behöver

 

Våga Visa-enkät i år 3 och 6. Sista inlämningsdag var 8/2. Ni som eventuellt inte lämnat in enkäten ännu – ta med den på måndag. Tack för att ni hjälper oss med vad vi behöver utveckla och förbättra – och ger respons på vad vi gör bra!

 

Vänliga hälsningar Malin, Catrin, Julia och Niclas

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.