Tellus veckobrev v 6

Hej alla i Tellus

Tack för ännu en vecka. Denna vecka har mycket handlat om inför utvecklingssamtalen. Eleverna har nu fått förbereda sig själva inför vårterminens utvecklingssamtal som startar på måndag nästa vecka. Denna termin kommer eleverna själva att hålla i mötet. De har fått förbereda sig kring frågor och områden kring ämnen, raster och det sociala. Alla elever kommer nu att visa en presentation som de har gjort utifrån vad de vill att vi ska ta upp och prata om.

Utvecklingssamtalen kommer att starta nu på måndag 15/2. All information ligger på Schoolsoft och detta kommer att ske digitalt. Det eleverna och ni föräldrar behöver ha koll på är att på måndag och tisdag är det sovmorgon. Onsdagen är däremot en hel dag för utvecklingssamtalen vilket innebär att det inte är någon skoldag denna dag. Alla elever är hemma och logga in digitalt för att delta på utvecklingssamtalet om det är bokat denna dag.  Om ni inte har utvecklingssamtal denna dag heller blir det en helt ledig dag.

Svenska

I svenskan har vi denna vecka jobbat lite i början med slang och framförallt Stockholmsslang. Många skratt blev det, kanske mest när jag, Marie, försökte mig på att tala stockholmska. Det var så ovanligt att många fnissade och skrattade. Eleverna har också fått i uppdrag att testa dessa ord på er föräldrar för att se om ni har koll på just slangen. För att se om ni hade rätt eller skulle kunna klara det, kommer facit här:

NO

Här har vårt arbete med rymden gått vidare. Vi har nu jobbat med stjärnbilder. Alla elever fick börja med att göra en laboration och skapa sig en egen stjärnkikare.

Sedan gick arbetet vidare med att skriva en egen instruktion kring hur man ska göra för att kunna bygga denna stjärnbildskikare. Uppgiften var att vara så tydlig och enkel som möjlig i sin instruktion så vem som helst kunde följa den och bygga en likadan stjänbildskikare. Dessa instruktioner har vi nu gett Uranus (åk 2) som ska följa våra instruktioner och bygga egna stjänbildskiare efter våra förlagor.

Till torsdagen hade eleverna också läxa, att ut och leta stjärnbilder på himlen. Har inte varit det lättaste då det varit många kvällar som det varit mulet på. Eleverna kom ändå väl förberedda och redovisade vilka stjärnbilder de sett på himlen, vart de sett dem, med vem och hur de hittade stjärnbilden. De fick också gå fram på talvan och rita av sin stjärnbild som de pratade om så vi fick en tavla full med stjärnbilder.

Föräldramöte

Då vi lever i den tid vi gör har jag och Krister valt att skjuta på föräldramötet. Vi hoppas på att tiderna förändras något och att vi kanske har möjlighet att träffa er längre fram. Vi har alltså inte lagt ut något datum för föräldramöte utan det återkommer vi längre fram på terminen.

Veckan som kommer

Måndag- Sovmorgon, skolan börjar kl 9:30
Tisdag- sovmorgon, skolan börjar kl 9:20 resp. 9:30
Onsdag- utvecklingssamtalsdag, ingen vanlig skola. Alla elever hemma.
Torsdag-
Fredag-

Kommande

17/2- Utvecklingssamtalsdag
1-5/3- sportlov
2/4- långfredag, röd dag
6-9/4- påsklov

Ha en superhärlig helg i det vackra vädret

Krister, Amanda, Cecilia och Marie