Tellus veckobrev v. 6

Hej alla elever och föräldrar i Tellus,

Veckan som gått

Vecka 6 var minst sagt en händelserik vecka. Vi började med en ”allaktivitetsdag” där eleverna kunde välja mellan att åka skidor, baka, få en spa-upplevelse, eller besök badhuset. Redan dagen efter, i tisdags, var det dags för två av de fyra återstående delarna av det nationella ämnesprovet i svenska. Samtliga provdelar är nu avklarade och denna gång var det läsförståelse och skrivfärdigheter som prövades. Eleverna har kämpat på med stor koncentration och vilja att lyckas.

Angående läxan i engelska, ”The cooking show”. Jon, skolans IT-pedagog, kommer till Tellus Grön under fredag eftermiddag/Tellus Röd under måndagen för att visa hur ni kan skicka in era filmer.

Kommande datum

Föräldramöte

Den 22/2 är det föräldramöte för åk 4-9. Vi börjar med en gemensam föreläsningen kl 18-19 om ungdomskultur på nätet som ges av kriminologen Maria Dufva. Därefter, kl 19-20, ses vi i Tellus klassrum. Följande har vi tänkt som innehåll för vårt möte:

•Ta del av elevernas arbete/tankar om ”Det hårda språket”.

•Samtala om de erfarenheter föräldrarna har om ”Elevernas nätvanor” + det Maria D sagt för att tillsammans se vad vi kan göra för att stötta.

•Samla tankar/funderingar inför åk 7-9.

Måndagarnas mentorstid

Mentorstiderna framöver kommer vi att ägna åt gruppstärkande aktiviteter då vi har sett ett behov av detta och som vi tror kommer att gynna samtliga elever.

Lov

v. 9 – Sportlov

v. 15 – Påsklov

Med önskan om trevlig helg,

Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']