Tellus veckobrev v 8

Nu är det lov!

Solen strålar, vi har varit ute hela förmiddagen och nu vankas det lov. När vi skulle summera ihop veckan som gått upptäcker vi att vi har hunnit med mycket denna vecka med. Vi har haft redovisningar i NO, prov i idrotten, åkt skridskor och haft yoga med mera, med mera, med mera…

Yoga

Under onsdagen fick vi finbesök av Anna (skolans kurator). Hon kom till oss i Tellus för att hålla i yoga. Det var många som verkligen tog till sig denna stund att få slappna av, tänka på sig och vara i nuet. Efteråt fick vi många kommentarer på att det var härligt, skönt men också att ni blev lite trötta av det.

Skridskor

På fredagens förmiddag var vi iväg till Ekvallen och åkte läsårets första (och kanske sista med tanke på vädret) skridskor. Tanken var från början att vi skulle åka på Lemshagasjön som hade en superfin is och som var plogad. Fast det fina vårvädret dök upp och värmen med det. Isen på Lemshagasjön minskade kraftigt och när Krister var och provborrade under veckan fick vi snabbt ställa om till att åka skridskor på en säker is, en spolad is.

Vi åkte då till Ekvallen istället. Vi var där på förmiddagen och åkte skridskor, njöt, fikade och hade roligt innan vi gick tillbaka till skolan.

NO

I NO har vi nu börjat med våra redovisningar kring stjärnbilder och vi har även fått höra att Uranus har gjort våra stjärnkikare! Efter lovet ska vi gå igenom deras utvärderingar, vad det tyckte var lätt och svårt från våra instruktioner för att kunna förfina dem och se vad som var tydligt och vad vi kunde gjort/skrivit annorlunda.

Svenska

I svenskan har vi nu kommit vidare till våra nationella mioritetsspråk. Vi började att prata om det under torsdagens lektion vilket vi kommer att fortsätta med under veckan efter lovet.

Håll nu koll på att provschemat så ni ser alla läxor och prov, även i svenska.

Njut av en veckas ledighet så ses vi snart igen

Amanda, Krister, Cecilia och Marie