Uranus-åk2-Veckobrev v.34

Hej alla härliga familjer i Uranus,

Första skolveckan i Uranus har vi utmanat varandra i nya samtal och konstellationer för att kunna få en större gemenskap i den stora gruppen.

Stad och samhälle 

Vårt nya projekt Stad och samhälle har nu kommit igång med hjälp av alla era fantastiska upptäckter under sommaren. Detta projekt är inspirerat från temat Stad och Samhälle från Grön flagg vilket är en del av vårt gemensamma arbete här på skolan. Vi kommer under höstterminen arbeta vidare med detta projekt på olika sätt utifrån våra kunskapskrav i No, So och Sv.

Redan denna vecka har vi börjat med att arbeta med byggnader genom speed dating där alla elever fick träffa sina kompisar för att presentera sina byggnader. Eleverna fick sedan i grupp sortera dem utifrån elevernas egna kategorier exempel på vad som eleverna hittade var färg, form, höjd, ålder, slott, andra länder, nära Gustavsberg, längre bort i Sverige,  fönster, öar, nära hav, hem till kompisar, sommarhus och torn.

Vi fortsatte sedan rita skisser av våra byggnader för att nästa vecka kunna börja bygga små miniatyrer av våra byggnader. Inför detta får eleverna gärna ta med sig eget material till skolan som de känner skulle passa till deras bygge.

Fredagens stadsvandring i Gustavsberg tog oss ut på nya äventyr för att titta på alla fantastiska byggnader runt om i Gustavsberg. Vi tittade på Gustavsbergs porslinsmuseum, kvarnhjulet, Tornhuset, Gustavsbergs Kyrka och Rundahuset. Några av dessa byggnader hade vi under vårt besök fått höra om dagen innan vilket vi självklart i gruppen kunde relatera till då vi var på platsen. Vid alla dessa platser utförde vi olika uppdrag som krävde både koncentration och samarbete, något som grupperna klarade fantastiskt bra. Grupperna hade även små uppdrag på vägen mellan de olika platserna för att skapa de små samtalen under resande fot.          

      

Information:

Utvecklingssamtalsdagar:

Onsdagen den 20/9 v.38 börjar utvecklingssamtalen, denna dag är för eleverna en studiedag då de får välja om de är på fritids eller hemma. Vänligen meddela fritids hur ni tänker göra denna dag så att de kan planera sin verksamhet. Tider för utvecklingssamtal kommer inom kort på school soft.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott för Uranus grön. Obs! Första lektionen. Uranus röd påbörjar bygget av sina byggnader, ta med eget material utifrån vad du tror dig behöva.
Tisdag: Uranus grön påbörjar bygget av sina byggnader ta med eget material utifrån vad du tror dig behöva.
Onsdag: Idrott för Uranus
Torsdag: Bild / Engelska
Fredag: Friluftsliv

Tack för härlig vecka!

Camilla, Marie, Desiree och Agneta

 

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']