Uranus v.23

Hej alla Uranusar!

 

Det har åter varit en kortare vecka och nu återstår endast två hela skoldagar samt skolans gemensamma skolavslutning av denna termin. Under veckan har vi dock hunnit med flera saker men framförallt har vi hjälpt vår natur att bli lite extra ren och fin inför sommaren.  

 

Svenska och Grön flagg

Denna vecka har vi läst och diskuterat kring texten “Rädda havet med hajen Kaj”, Håll Sverige rent. Därefter fick eleverna själva med inspiration av texten skriva en egen berättelse. Detta arbete gjordes som ett led i vårt arbete med att hjälpa till att städa våra stränder och att bli uppmärksamma på hur våra hav mår.  

 

Matematik

¼, ⅗ är några av de begrepp vi har arbetat med under veckans matematiklektioner. Vi diskuterade om vad bråk egentligen är. Vi konstaterade att det är del av helhet. Vi laborerade med olika delar och undersökte hur många delar som saknades av helheten. Vi diskuterade även begreppen täljare och nämnare.   

 

SO

Redovisningar var det vi fokuserade på under läsårets sista lektion i so. Eleverna fick i mindre grupper redovisa övrig fakta som vi ännu inte berört. Det blev en bra redovisning och eleverna gjorde sitt bästa utifrån deras förmåga.

 

     

     

     

 

Ansvar, inflytande och delaktighet

Vi hade en fantastisk dag ute på Stora sand. Vi var alla delaktiga i att städa vår miljö som vi vistas i. På stranden hittade vi en flaskpost som var från Grön flagg. Där i stod ett antal uppdrag vi skulle utföra. Förutom att städa stranden fick eleverna besvara frågor på en tipsrunda, som handlade om miljön samt hitta något fint att spara. Vi

 

   

  

  

   

      

 

Under torsdagen passade vi på att besöka Villan där vi kommer att vistas i under nästa läsår. Mats hade tidigare låtit eleverna funderat kring Villan. Eleverna hade fått besvara frågor såsom; Frågor jag har, oroande, roligt m.m. Vi försökte under och efter vårt besök besvara eleverna och de frågetecken som hade dykt upp.

 

 

Diamantjakten

Vi vill påminna er alla om att lämna in Diamantjaktens läseböcker som ni har haft hemma. Nästa termin går de vidare till nästa läsårs Uranus. Böcker som inte lämnats in kommer att debiteras.

 

Extra viktigt att tänka på!

När ni går på sommarledighet är det extra viktigt att tänka på att vara noga med att städa ur barnets hylla och ta en extra titt i “kvarglömda korgen”. Nästa termin har vi nystart i Villan.

 

Nästa vecka:

  • Vi vill att eleverna har med sig en väska eller påse att lägga sitt material som kommer att skickas hem inför sommarlovet. Ta gärna med den redan på måndag.
  • Måndag 12/6 – Vi träffar våra faddrar på förmiddagen.
  • Tisdag 13/6 –  Denna dag  tänkte vi ha “Klassens dag”. Vi kommer att städa ur våra klassrum på förmiddagen och på eftermiddagen tänkte vi ordna lite fika. De som vill får gärna baka till denna dag och ta med sig till klassen.
  • Onsdag 14/6 – Sommaravslutning kl.9.00. Alla samlas i amfiteatern kl.9.00. Efter avslutningen vid amfiteatern går vi tillsammans tillbaka till klassrummet där vi önskar varandra glad sommar (föräldrar är välkomna in i klassrummet). Därefter serveras tårta i matsalen. Elever fikar gratis och vuxna betalar 20 kr.

 

Kommande händelser:

  • Skolstart 22 augusti – Välkommen tillbaka till ett nytt läsår på ny plats i Villan.

 

Vi önskar er alla en härlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie & Mats

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']