Uranus v.40

Hej alla Uranusfamiljer!

 

matematiklektionerna har vi denna vecka repeterat större än/mindre än. Vi passade då även på att titta på ett avsnitt från “Livet i mattelandet” (större än/mindre än). Vi har även arbetat med att se samband mellan tal, t.ex 3+6=9, 13+6=19, 23+6=29 osv. Vi har dessutom arbetat mycket med positionssystemet.    

 

I svenska har vi denna vecka arbetat med att skriva till en mottagare. Vi har diskuterat skillnaden mellan att skriva ett brev och att skriva en dagbok. De har även sortera föremål utifrån olika egenskaper. Därefter fick de skriva en ordfläta med de olika orden. Eleverna har även arbetat med skrivandet där de har fått fylla i tomma pratbubblor i en serie (ord och bild samspelar).  

 

I vårt tema Leksaksfabriken har vi denna vecka fått brev från Kim Leksaksson. Han har nu blivit vuxen och har precis byggt sin leksaksfabrik. Nu behöver han anställa medarbetare och det är där vi kommer in. Alla elever fick fylla i information om sig själv.

 

no-lektionerna har vi fortsatt vårt arbete med kroppen. Denna vecka har vi arbetat med rörelseapparaten (skelett och muskler). Vi har tittat på vilka muskler som finns i kroppen och hur dessa fungerar. Vidare har vi tittat på varför vissa muskler fungerar utan att vi behöver tänka på det medans andra styrs av våra tankar. Nästa vecka kommer no-lektionerna handla om hjärnan.

 

Under veckans so-lektioner har vi denna börjat planera för kalas. Eleverna fick planera för ett hemma-kalas. Vad behövs på ett kalas och vad kan det kosta? Eleverna fick uppskatta kostnaden och nästa vecka får de undersöker vad det faktiskt kostar. Kostar ett korvpaket 10kr eller 100kr? Även denna vecka fick vi höra spännande nyheter presenterade av Hope, Elis och Henry. Tack för presentationerna!

 

I engelska har den gröna gruppen arbetat med berättelsen “A new dog”. Vi diskuterade och översatte ord i texten. Därefter fick eleverna göra varsin “loppa” med fraser på engelska. I bild har Cissi och eleverna (i den röda gruppen) färdigställt sina fantastiska mönster. Konstverken sitter uppe för visning i trappen.  

 

dansen fick eleverna denna vecka öva på en dans sittandes på en pall. Jag tror att de flesta tyckte att detta upplägg på dans var intressant och nytt. Fråga gärna era barn vad det tyckte.

 

Vi avslutade fredagen med friluftsliv tillsammans med Gottis. Denna gång arbetade vi i tre grupper där eleverna fick gå tipspromenad, “36-leken” samt samla säckar med lönn löv (dessa kommer vi att använda nästa vecka). Denna lektion fungerade mycket bättre än för två veckor sedan. Alla elever och pedagoger fick tummen upp av Gottis!

 

Läxa:

  • Diamantjakten läsläxa – kapitel 7, “Nej, bredsida, sa jag!”. Läs gärna om kapitlet mer än en gång!
  • Diamantjakten läxbok – s.9.
  • Veckans nyhet – Oscar, Julia, Alexander, Gustav och Alice.L.  Ta hjälp av en vuxen att titta i tidningar eller annan nyhetskälla för att försök hitta en intressant och passande nyhet som du vill berätta för klassen. Träna på att läsa nyheten så att du är redo att redovisa för klassen. Ta med senast onsdag!

Nästa vecka:

  • Idrott onsdag – Glöm inte att ta med ombyte och handduk. Vi kommer att passa på att ha idrott ute så länge vädret tillåter.
  • Föräldramöte – Varmt välkomna på föräldramöte onsdagen den 12/10 kl.17.30.

Övrig information:

  • Snart är det Höstlov! För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät. Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 17/10.Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 tisdag 1/11 – torsdag 3/11. Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 4/11. Måndag har fritids stängt för planering. Mvh Fritids

https://docs.google.com/a/lemshaga.se/forms/d/e/1FAIpQLSeWRVo15-qSHYYzqm_5zv74xEn2cXW8_X9XZMO95MQsYJAROA/viewform

 

siffror-tal-och-nummer  img_0023

img_0024  img_0025

img_0026  img_0027 img_0028  img_0029
Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Peter & Mats

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']