Uranus v.6

  Hej alla Uranusar!

 

Det märks att vi är inne i det ökända Vabruari. Flera elever och pedagoger har varit sjuka under de gångna veckorna. Det sägs att det är bra att hålla en god handhygien samt stanna hemma en extra dag för att vara på den säkra sidan för att inte föra smittan vidare.  

 

På måndagen hade skolan allaktivitetsdag. Ingela, Peter och Mats befann sig på skridskobanan och hade en fantastisk dag. Det var en ganska kall dag men eleverna höll andan uppe och ville helst inte åka hem. En elev med utslagen tand samt två elever med näsblod var något vi fick vara del av under denna dag. De elever som var kvar på skolan och hade andra roliga aktiviteter kände sig nöjda när vi avslutade dagen i vårt klassrum.

 

Hälsning från dans och drama

Vi hade en jättefin dag med mycket fantasi, dans, rörelse och improvisation. Hela gruppen förvandlades t ex till en cirkus!

 

Hälsning från lekar ute och inne

Vi använde fallskärmen och gjorde flera roliga och gruppstärkande övningar.

Sedan Gick vi runt på fyra stationer: Ballongbadminton/vanlig badminton, Blåspingis, Cirkus och Mini-redskapsbana. Efter lunch körde vi en lek som kallades “på minuten”.

 

Under veckans svenskalektioner har vi fortsatt vårt arbetat med stavning. Vi har repeterat j-ljudet samt gått igenom sj-ljudets olika stavningar. Utöver det har fokus legat på de olika läsgrupperna. Denna vecka har eleverna arbetat med lässtrategier med spågumman. Spågumman ser in i framtiden och förutspår vad som ska hända.   

 

Under veckans arbete i matematik har vi arbetat med ytterligare en strategi när det gäller att räkna addition och subtraktion. Vi har använt oss av tallinjen för att lägga till eller dra ifrån. Vi har arbetat med omgruppering där vi först lägger till/drar ifrån tiotalen för att sedan göra likadant med entalen. Vi har även fortsatt vårt arbete med Vektor. Vektor anpassas till elevens nivå, för många fel svar resulterar att eleven fortsätter på den nivå den befinner sig på. Fler rätt går eleven vidare och utmanas ytterligare ett steg. De flesta elever uppskattar och tycker att det är en rolig stund under dagen.  

 

Under veckans no-lektioner har vi fortsatt vårt arbete med vatten. Vi har under veckan lärt oss ett svårt ord, densitet(täthet). Eleverna har tittat på vad som flyter och vad som sjunker och hur det fungerar. De material som har lägre densitet flyter på de med högre densitet. Vi har utfört laborationer med vatten för att förstå sambandet. Vatten är ju som ni vet väldigt speciellt då vattnets densitet är högre i flytande form än i fast form. Nästa vecka fortsätter vi vår resa i vetenskapens värld.

 

Denna vecka fick vi bekanta oss med veckans elever, Alexander och Stella. Alexander är en äkta hockeyfantast och har en katt som heter Skrolle. Stella älskar hästar och önskar att hon hade ett husdjur. Stella hade även med sig en hemlig gäst. Tack för två bra presentationer!

 

På veckans idrottslektion fick eleverna prova på afrikansk dans. Tror att de flesta uppskattade lektionen.

 

Läxa:

  • Läslogg – läs minst 15 min varje dag. Skriv in fakta i läsloggen.
  • Matteläxa 18 – s.40-41
  • Veckans elev – Mark och Matilda har i uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen och den muntliga presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Kommande händelser:

  • Sportlov v.9 – tänk på att anmäla ditt barns närvaro på fritids unde denna lovvecka.

 

Hallå!

Snart är det Sportlov!

För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät. Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 13/2.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00.

Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/Gz8KgLt1eKbVXvcK2

 

Allaktivitetsdagen

Dans på idrotten.

      

      

Läsgrupper

 

Veckans elever, Stella och Alexander.

 

 

Förra veckans elever Alma och Olle (jag glömde att lägga upp bilderna förra veckan).

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Peter, Mats & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']