Uranus v.7

Hej alla Uranusar!

 

Under veckans svenskalektioner har vi fortsatt vårt arbetat med stavning och sj-ljudet. Störst fokuset har legat på våra läsgrupper. Denna vecka har vi arbetat med lässtrategierna, Detektiven (reder ut oklarheter och ord) och Konstnären (skapar inre bilder t ex ser, hör och känner).

 

Vi arbetar nu intensivt med läsning både hemma och i skolan. Vi försöker fördjupa oss ännu mer med de olika lässtrategierna. Vi har diskuterat om vilka böcker ni föräldrar tyckte om att läsa när ni var små. Vi vill att ni kommenterar i kommentarsfältet nedan. Det ska bli så trevligt att få höra era favorit böcker.

 

I matematik har eleverna dels fått göra ett test för att se de kunskaper eleverna har tagit till sig från tidigare kapitel. Det andra testet är skolverkets bedömningsstöd för år 2. Detta ger oss lärare en bra riktlinje för vilka kunskaper eleverna behöver arbeta vidare med. Utöver det har vi börjat nosa på 2:ans multiplikationstabell. Vi arbetade dessutom vidare med Vektor.

 

Under veckans no-lektioner har vi börjat titta lite på reptiler. Vi lärde oss om ormar i Sverige och i världen. Eleverna samtalade kring egna erfarenheter av ormar och det visade sig att nästan alla kommit i kontakt med huggorm/snok någon gång. Kring Lemshaga hade de vid flera tillfällen sett ormar och var väl medvetna om att man bör vara försiktig med dem (de är fridlysta och giftiga). Vi kommer fortsätta under de kommande veckorna att titta på reptiler och insekter.

 

Under so-lektionerna denna vecka har vi påbörjat vårt arbete med religion. Vi har diskuterat allmänt om vad vi tror att religion är och vad vi vet om den. Vi fortsatte diskussionen med att fundera över vad vi vill veta om religion. Sist men inte minst diskuterade vi om hur vi ska ta reda på mer information om religion. Som avslutning  tittade vi på en film där ett barn intervjuade tre andra barn om deras religion (kristendomen, judendomen och islam). Vi har även fått bekanta oss med veckans elever, Mark och Matilda. Mark tycker bäst om att åka skidor i Romme. Han tycker även om att titta på filmer. Matilda tycker om att rida. Vi fick även veta att hon har två egna kaniner. Både Mark och Matilda hade med sig hemliga gäster. Tack för två bra presentationer!

 

Vi avslutade fredagen på IP med leken Catch the flag. Detta är en lek som eleverna har lekt tidigare. Fråga gärna eleverna om ni är intresserrade av att veta mer om leken.

 

Läxa:

  • Läslogg – läs minst 15 min varje dag. Skriv in fakta i läsloggen.
  • Veckans elev – Sebastian och Moa har i uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen och den muntliga presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Tack för trevliga presentationer!
 

 

Vi övar på 2:ans tabell.

Vi njuter av vårsolen och leker Catch the flag!

  

 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Peter, Mats & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']