Uranus v 8

Hej alla barn och föräldrar Uranus!

Vi har haft en fin och fartfylld vecka. Nu laddar vi batterierna lite under sportlovet och ser fram emot att träffas pigga och glada v.10!

Allaktivitetsdagen

Vi hade en fantastisk allaktivitetsdag som bjöd på många olika aktiviteter. Nedan finns lite bilder från alla grupper. Härligt att denna dag även bjöd på så fint väder!

Bild

Under den här veckans bildlektion fortsatte vi att inspireras av John Bauer och hans magisk bilder.

Vi tittade närmare på hans akvareller av skogen och magiska väsen.
Denna gång skissade vi med skisspennor och målade med akvarell.
Alla är konstnärer!

NO

Nu har äntligen experimentet med saltlösningen i glasen blivit färdig och vi kunde analysera resultatet. Vad var det vi kan se i glasen? Hur kommer det sig att det blev så?
Vi kom fram till att vattnet hade försvunnit och kvar fanns bara saltet. Vattnet hade avdunstat. Vi har även kopplat det till vattnets kretslopp och att det är samma vatten som går runt, runt, och inget försvinner. Veckan efter lovet ska vi prata om luft och dess egenskaper.

Engelska

Denna vecka har vi lärt oss ord och fraser kring ”our home”. Vi har lyssnat, skrivit och sjungit. Veckan efter sportlovet så ska alla barnen få klippa ut egna möbler/saker från tidningar och skapa sitt rum på ett papper. Därefter ska de få öva på att presentera/beskriva sitt rum.

Normer och värden

Vim-grupperna

I vårt arbete med bandade grupper har vi denna termin även med oss Pluto vilket känns väldigt kul! Nu är det nya grupper och vi har fokuserat mycket på att lära känna varandra. Teman har varit hur man är en bra vän, men även att vara en god lyssnare och att sammarbeta. Denna vecka arbetade vi även särskilt med ”uppåtpuffar” och vad man kan säga för att lyfta/stärka varandra. Vi ser att detta sätt att mötas har mycket stor positiv inverkan och att det ger många nya tillfällen att hitta nya kompisar och lära känna varandra över åldrarna.

Övrig info

Ingen läsläxa delas ut under sportlovet.

Nästa vecka:

Sportlov!

Trevlig helg och hoppas ni får ett skönt sportlov!

Sara, Cissi, Lisen och Vincent

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.